5 enkla steg till Framgång

handNu fortsätter vi vår resa mot vår dröm. Håll nu upp din ena hand! Du har 5 fingrar som var och ett representerar 5 principer för framgång och du kommer få ett eller två steg per gång. Som du tränar varje dag.

Som allt annat i livet, så kommer ingenting att hända om du inte gör något med detta. Men använder du dessa principer och tränar in dem har du en framgångsteknik som kan skapa i princip vad som helst. Det vill jag ge dig!

Du som läste förra artikeln i Coachingguiden ”5 enkla steg till Framgång” och ”Varför ska man utvecklas som människa egentligen?” och gjorde stegen, har nu tagit fram en dröm, en vision som ger dig mer liv. Som utvecklar dig till nästa nivå, för det är det våra drömmar gör. Det är ingen slump att vi längtar efter vissa saker, det är en ledtråd som visar vägen till att bli mer av dig själv. Du har också tränat på att sätta intentionen för din dag. Hur gick det? ”Ingen vind är en medvind, för seglaren som inte har någon destination” – Anonym

Tummen upp – till livet attityd
Pekfingret – Peka vägen för din dag

Nu går vi in på 3:e steget till Framgång

Långfingret – Smätt bort rädslanHjälp
Du vet när du smätter bort en brödsmula med långfingret och tummen, gör samma sak med din rädsla.

Så fort du bestämt dig för något du verkligen vill ha eller göra, betyder det då att du inte kommer att tvivla eller bli osäker? Nej, tvärtom. För då dyker Terror Barriären upp, eller våra gränsvakter kan vi också kalla det. Det är gränsvakterna som vaktar vår trygghetszons gränser. Då kommer tvivlen, rädslan och osäkerheten, som ett brev på posten. För så fort du har en dröm – då kommer allt som är olikt den drömmen att ploppa upp. Alla omständigheter du har runtomkring dig kommer att argumentera för varför du inte kan göra, få, bli eller ha det du verkligen vill.

Det låter ungefär så här: ”Javisst, skulle det vara fantastiskt att göra det. Men du har ju inte dem pengarna… Du har aldrig gjort något sådant innan… Hur skulle det gå till… Tänk om du misslyckas… Alla andra är ju så mycket bättre på det… osv. Känner du igen det?  Vet du hur många som stannar här? I princip alla. För de visste ju inte att det bara är våra gränsvakter som försöker vakta gränsen till livet du har levt fram tills nu. Och de känner på sig, att om du gör detta, kommer du att utvecklas och bli mer av dig själv. Och det innebär döden för våra kära gränsvakter. Så självklart slåss de för sitt liv i det här läget. De flesta av oss tar i det här läget, ett steg tillbaka. Tillbaka till stället där det är skönt och bekvämt att vara. Till vår trygghetszon. Jätteskönt! Det är bara ett problem, vi kan inte utvecklas i vår trygghetszon. För att utvecklas krävs det att vi tar ett steg utanför. Det är där all ”magic” happens!

Så när du känner tvivel, osäkerhet kanske till och med ångest, det är ingen signal på att det är fel att göra det du vill göra eller ha. Tvärtom, när de tankarna och känslorna dyker upp, så kan du istället tolka det som en signal att du är på väg att utvecklas. För det är så utveckling går till. När vi har en förståelse för hur utveckling går till, kan vi i det här läget istället bli, inspirerat rädda. Och gå framåt ändå!

Mod är inte att göra något utan att vara rädd. Det är inte särskilt modigt. Mod är att göra något trots att du är rädd.  Men istället för att låta rädslan styra bilen, acceptera att den är med, men sätt den i baksätet och styr bilen själv.

Det finns ett ställe i dig, som vet att du är mer än dina omständigheter och dina tidigare erfarenheter.  Det stället vet också att du behöver tekniker för att hantera ditt tänkande så att du befinner dig i rätt vibration med det du säger att du vill ha och som hjälper dig att hitta ditt nästa steg.

Albert Einstein lade märke till att han stod inför en massa problem en dag. Han insåg att hans tänkande hade tagit honom hit. Vissa tankar hjälpte honom, men andra tankar begränsade honom och tog honom inte framåt. Han sa: – När jag fokuserar på problemen, då hjälper inte mina tankar mig. För jag kan inte hitta lösningar och svar när mitt fokus ligger på problemen. Jag behöver flytta mig till en annan nivå av tänkande. En nivå som hjälper mig hitta svar och lösningar som tar mig framåt mot det jag vill ha.

Dina nuvarande problem kan visserligen bli lösta med ett problembaserat tänkande, men det finns ett annat sätt att tänka. När vi fokuserar på det vi är rädda för eller underhålla våra tvivel, då begränsas vi, då ”fryser” vi till, vi stelnar och stannar av och framförallt så stoppar vi det kreativa flödet.

Så flytta fokus från det som inte fungerar till det som du vill ha och skriv ner svaren på:

  1. Vad KAN jag göra?
  2. Om det inte fanns några problem, vad skulle jag gjort då?
  3. Om jag inte trodde att detta var omöjligt, var skulle jag börja göra då?
  4. Vad är det jag inte gör idag, men som jag vet, att om jag bara gjorde detta, så skulle jag röra mig mot min dröm?
  5. Vad skulle den personen som redan har gjort detta, gett mig för råd i det här läget?

Så idag, smätt bort rädslan och skifta fokus till det du vill ha istället.

Experimentera med att göra dessa 5 steg till Framgång. Ägna varje dag åt att vara den personen som lever så här redan i dag och gör de nästa stegen till Framgång. Så kommer du se att fantastiska saker händer i ditt liv!

Det är ditt liv…. Gör det till ett fantastiskt liv!Människor

”Allt börjar med en tanke… och ett första steg!”

– Kina Bergström

Sharing is caring:

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

En reaktion till “5 enkla steg till Framgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial