5 Enkla Steg Till Framgång

Möjligheter

Ett nytt år innebär nya möjligheter! Vad tror du är möjligt för dig under 2014?

Du som läste förra artikeln i Coachingguiden ”Varför ska man utvecklas som människa egentligen?” och gjorde stegen, har nu tagit fram en dröm, en vision som ger dig mer liv. Som utvecklar dig till nästa nivå, för det är det våra drömmar gör. Det är ingen slump att vi längtar efter vissa saker, det är en ledtråd som visar vägen till att bli mer av dig själv.

Nu för tiden flyger vi över hela jorden och det är helt normalt. Vi funderar inte så mycket på det, utan vi förutsätter att vi sätter oss i en plåtkropp, lyfter från marken och svävar upp i luften och landar igen på en annan plats på jorden. Vi tänker kanske inte heller på att för ett tag sedan, innan bröderna Wright uppfann flygplanet så var detta helt omöjligt, att flyga. Det visste ju vem som helst. Att vi människor, vi kan inte flyga. Det är helt omöjligt. Det var den absoluta sanningen för nästan alla människor på jorden. Men bröderna Wright hade en dröm och de trodde på den. Kan du tänka dig vilket motstånd de hade från sin omgivning? Till och med från deras far, som motarbetade dem och tyckte att de var tokiga. Hur många tycker att de är tokiga idag? Vad mer är möjligt, som vi tror är omöjligt?

Har du tänkt på att autopiloten i planet skulle inte fungerar om det inte finns någon destination. För autopilotens jobb är att hålla kursen och för att hålla kursen måste du veta vart du startar ifrån och vart du vill landa. Först efter det är programmerat i autopiloten kan den fungera. Den håller ständigt reda på om du är ur kurs eller på kurs. Så fort vi är ur kurs, justerar den, ur kurs, justerar, hela tiden. Likadant är det med oss. Om vi inte har programmerat in vart vi vill landa så kan vi inte avgöra om vi är ur kurs eller på kurs. Vi kan inte heller justera så vi hamnar rätt. Därför är det så viktigt att vi har tagit fram vår destination, vår dröm. Om du vill prova det här för dig själv, så krävs det att du gör de första stegen i artikeln ”Varför ska man utvecklas som människa egentligen?

Nu fortsätter vi vår resa mot vår dröm. Håll nu upp din ena hand! Du har 5 fingrar som var och ett representerar 5 principer för framgång och du kommer få ett eller två steg per gång. Som du tränar varje dag. Som allt annat i livet, så kommer ingenting att hända om du inte gör något med detta. Men använder du dessa principer och tränar in dem har du en framgångsteknik som kan skapa i princip vad som helst. Det vill jag ge dig!

handUnder de här två veckorna har du jobbat med att ta fram din dröm och att träna det 1:a steget till Framgång: Tummen upp till livet – attityd

Nu är det dags för steg nr 2:

Några av oss tänker: ”Det ska bli roligt och se vad den här dagen har att erbjuda?” Och sen hanterar vi allting som dyker upp den dagen. Ofta brukar det kännas som brandkårsuttryckningar. Har det varit en dålig dag, kan vi tycka att det är skönt att dagen äntligen är slut och i morgon kommer en helt ny dag. Har det varit en bra dag, kan vi känna oss nöjda med hur vi hanterade dagen och se fram emot vad nästa dag har att erbjuda oss.

Men vet du, jag tror att det är bättre att tänka: ”Vad vill jag erbjuda den här dagen?”

Pekfingret – Visa vägen för din dag!

Sätt en avsikt med den här dagen. Vad ska den här dagen handla om för att du ska utvecklas och bli mer av dig själv? Vad behöver du mer av idag? Behöver du mer t ex självförtroende, bli upplyft, avsluta saker, bli mer medveten, fördjupa din förståelse, bekvämlighet, njutning, mod eller tacksamhet?

Vad är det viktigaste för dig? När du har nått ditt mål, hur ser du dig själv agera då? Vem behöver du vara för att för att leva så som du vill? Agera så redan nu! Ta på dig personligheten redan idag? Du börjar med att peka vägen för din dag.

Fantastiska liv, händer inte bara – utan det är människor som dag för dag bestämmer sig för att bli bättre, större och utvecklas åt det håll de vill vara. Så du har ett val idag, att ta fram det fantastiska med dig. Men ingenting kommer att komma till dig, utan det kommer att komma GENOM dig och genom din utveckling.

För några år sedan fick jag en fråga: Vad är ditt mål med det här året? Jag svarade, jag skulle vilja köpa en tomt och sen betala av den på 5 år och samtidigt bygga en stor kursgård, som jag skulle kunna använda i mitt jobb. Det var min 10 års dröm.

Min coach och mentor, Mary Morrissey frågade då:
– Varför skaffar du inte den kursgården i år istället? Jag svarade:
– För att det kostar 5 miljoner och jag har bara 40 000 kr.
– Tror du det är möjligt för dig att skaffa den kursgården i år?
– Jag vet inte, sa jag. Nej, det tror jag inte.
– Kina, jag tror på dig och på din förmåga att verkligen göra detta redan nu. Tror du på att jag tror det? frågade Mary
– Ja, jag tror på att DU tror det, sa jag och skrattade.
– Kan du då tro på min tro på att du verkligen KAN göra det? frågade Mary

Jag bestämde mig för att lite på hennes tro på mig och vad jag kunde göra och plötsligt hittade jag nya lösningar på hur jag kunde skaffa den kursgården redan i år.

Jag har träffat så många som har nått saker de inte ens vågat drömma om tidigare, när det har jobbat med de här principerna. Om du har något du vill göra, som du inte tror att du kan. Kan du då tro på min tro att vi kan göra så mycket mer än vad vi tror själva. Det största hindret för det, är vi själva. Lita på min erfarenhet att även om du inte vet från början HUR det ska gå till, så sätt igång att gå ändå. För huren kommer dyka upp på vägen.

prästkragarExperimentera med att göra dessa 5 steg till Framgång. Ta fram din destination, din dröm, ha en Tummen upp – attityd och ägna varje dag åt att vara den personen som lever så här redan i dag och gör de 3 nästa stegen till Framgång. Så kommer du se att fantastiska saker händer i ditt liv!

Det är ditt liv…. Gör det till ett fantastiskt liv!

”Allt börjar med en tanke… och ett första steg!”
Kina Bergström

Foto av: MARIE JEANNE Iliescu, woodleywonderworks

 

Sharing is caring:

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

3 reaktioner till “5 Enkla Steg Till Framgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial