Är det lättare att bli Jesus än en bra ledare?

Det är lättare att bli Jesus än att bli en ”perfekt” ledare, utbrast en deltagare på en utbildning jag körde.

Jag blev full i skratt och samtidigt var det ett sådant ärligt uttryck. I ett inlägg jag gjorde för ett halvår sedan var det även en facebookvän som skrev samma sak. Är det så att ledarskapet är under luppen på ett sådant sätt att det skapar prestationsångest? ”Först måste du leda dig själv, innan du kan leda andra” är ett uttryck som används flitigt av mig, andra konsulter/utbildare/coacher och utvecklare. Är det verkligen så? Är bra ledare sådana som kan leda sig själv bäst? Är det lättare att bli Jesus än att bli en bra ledare?

Det finns ett otal ledarskapsböcker och en uppsjö av utbildningar. Det finns formler, det finns uppsatser, det finns forskning och massor av tips om hur man blir en bra ledare och det är bra. Det visar att ledarskap är viktigt.

Det finns mycket vi kan göra för att bli bra ledare. Olika pusselbitar tillför olika saker. Ju mer mångfacetterad man är som ledare, desto lättare är det också att möta olikheter, förändring, utveckling och avveckling.

”Någon vill si, någon annan vill så och däremellan finns det man kan skapa tillsammans.”

batna

Allt handlar om människor. Väldigt mycket handlar om förhandling. Som ledare är förmågan att förhandla väsentlig. För att kunna göra det måste man lämna sin egen verklighet och möta någon annan. Om man inte har förmågan att lämna sig själv en stund, blir det svårare att få med sig människor och för det krävs en personlig mognad. Och för att kunna lämna sin egen verklighet och lära om någon annan kräver att man har en trygghet och balans i sig själv.

För djupt inne i oss vill vi ju ha rätt och inte fel?

Så ju mer jag jobbar med ledarskap, ju fler ledare jag träffar så är det slående, utan några vetenskapliga undersökningar, 360 graders profiler etc. så är det de ledare som utstrålar balans, nyfikenhet, värme och humor som upplever ledarskapet som något spännande, utmanande och utvecklande. De säger sig inte ha verkligheten i sin hand, de uttrycker ofta att de inte vet allt. De har också förmågan att välja hur de ska reagera i olika situationer och de tar inte allting personligt. De ser ofta sin egen del i det som sker och utvärderar sig själva ständigt. De vill ofta göra saker bättre och utvecklas själva.

1. De utstrålar balans och värme
2. Vet inte allt
3. Har humor och självdistans
4. Väljer sina reaktioner
5. Nyfikna och vill ha feedback

Självklart går det att bli en bra ledare. Det är en skapelseprocess och vill vi, blir vi bättre och bättre, år för år. Ta varje tillfälle i akt och lär dig mer om människor. Det sker på tunnelbanan, i kön, i dokumentärer, utbildningar, i skönlitteratur, frågespalter och fester.

Sharing is caring:

Lotta Bengtsson

Lic. INLPTA NLP Business Trainer, Personal Strateg, StressCoach, Cert Coach Har ägnat de senaste 10 åren åt coaching och utbildning. Är medskapare till att många ledare och team har satt personligt ledarskap på kartan och att de inte bara vill nå ut, utan har förstått vikten av att nå in. Hon utbildar chefer och specialister i NLPns sprängfyllda verktygslåda, för ledare och organisationer som förstår vikten av kommunikation och flexibilitet i ledarskapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial