Är Du din egen ledare?

Nyckel till din egen framgång ligger i dina egna händer och hur Du väljer att förvalta den gåvan är upp till dig. Att se dig själv som din egen ledare och skapare av din egen verklighet är inte lätt, det kräver både mod och tillit att gå emot många rädslor på vägen. Att välja att göra en sådan upptäcktsresa med sig själv kommer från många olika tidpunkter i sitt liv och mognad att vilja ta ansvar för sig själv och sin egna utveckling som person.

IMG945694407

Nyckeln till svaren finns inom oss själva. Sedan kan de vara knepigt att få fatt på rätt nyckel. Det kan vara så att vi har ett gäng nycklar som ligger i en låda och det tar tid att pröva sig fram för att hitta den rätta nyckeln. Det kan också vara så att vi helt enkelt har många lås som behöver låsas upp och när vi hittat en nyckel så öppnas det nya möjligheter till utveckling och framgång som är helt rätt just då. Hur lång tid vi behöver på oss för att hitta alla nycklar är helt individuellt. Nycklarna kan komma i form av mentorer, andra ledare, utbildningar, karriärbyten, skilsmässor, flytt mm.

En trygg ledare behöver inte hävda sig själv, en trygg ledare kan vara ödmjuk mot sin medmänniska och hjälpa till att  lyfta fram dess potential istället för att lägga all fokus på dess brister. En god ledare kan tala utan att härska och istället inspirera till gruppens/individens växande. En god ledare har stor förståelse för kommunikationens kraft. En god ledare kan ta emot  handledning när de själva brister i kunskap, en god ledare ser att han/hon kan lära av andra, ta emot feedback, leda med fast hand utan att kränka sin medmänniska. SE, LYSSNA & BEKRÄFTA! Ett bra sätt och se om detta ledarskap finns är att börja leda sig själv, jag kan inte ge något vidare helhjärtat som jag inte kan ge till mig själv.

Om jag inte kan leda mig själv, kan jag då förväntas att leda andra? Vad har jag för syfte och motiv i det jag gör? Detta utgör för en grundpelare att arbeta vidare med sitt egna ledarskap som ger dig en tydligare bild på om du har möjligheten att uppnå syftet och målet som du satt upp. Är jag ödmjuk mot mig själv? Kan jag acceptera mina brister? Är jag en god lyssnare till mitt inre? Kan jag ge osjälviskt av min tid till andra? Hur ser min självbild ut? Detta är några av många frågeställningar som jag tänker på utifrån personligt ledarskap inifrån och ut. Så vilket du än må vara i ditt ledarskap, som egen individ, lärare, ledare på ett större företag, förälder så börjar det med hur du väljer att leda dig själv. Ditt egna ledarskap speglar av sig ut mot omvärlden. Har jag en positiv attityd och främjar om mig själv så främjar jag om andra också.

Börja med att le mot dig själv så ler du automatiskt mot din omgivning. Du kan förbättre ditt eget liv genom att titta på vilka nycklar som du behöver för att öppna låsen till din inre sanning om dig själv. Sök näring där näring kan bli funnen. Ur en knuten näve kommer det inget gott, öppna den, ge samt ta emot.

Var dig själv, alla andra är redan upptagna. – Oscar Wilde

Med kärlek, Hilde

 

 

 

Sharing is caring:

Hilde Kindblad

NLP certifierad coach, socialpedagog, föreläsare, bloggskribent om personlig ledarskap, etik och förhållningssätt. Erfarenhet som behandlare inom sluten missbruksvård. Har en mycket god förmåga att läsa av klienter där de befinner sig och möta upp dem där de är. Med ödmjukheten till medmänskligheten och en stor portion glädje att se andra lyckas är magiskt att bevittna. Må bäst,skratta högst och ge mest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial