Är man lycklig i sin kropp är man lycklig i Nuet!

Av Katarina Blom Jonsson

Maria AppelqvistNär jag börjar prata med Maria Appelqvist frågar jag vem hon är.
– Ojdå säger hon, jag har gjort en stor klassresa från att ha varit den första inom familjen som studerat på Universitet och gått vidare inom den akademiska världen. En Perspektivresa har det blivit.
Från att sedan varit undervisande kände Maria att hon ville undersöka och sätta sina teorier på prov. Hon blev egen företagare.
– Företagande är min spirituella resa, säger hon. Det ger mig möjlighet att växa och växandet innebär att jag måste röra på mig för att kunna nå nya mål och forska i det som är mitt kall.

Maria börjar berätta om vad hon gör i sitt företag. Ledarskapsutveckling är den största delen men hon jobbar även med parutveckling.
Det hon gör är att sätta ledarskap, respekten/rädslan för pengar och grundsexualiteten i ett perspektiv. Och får dem hon coachar att finna ut vad det är som hindrar dem att gå vidare, bli bättre ledare och släppa fram det som spärrar och rädslor hindrar.
När jag lyssnar känner jag igen mycket och förstår faktiskt vad hon pratar om. Det är inte bara något som ledare kan ta till sig. Det som absolut är det mest grundläggande i ett liv, vare sig det är människa eller djur, är sexualiteten. Att föra släktet vidare. Men i vår värld är det så många tabun runt den, och så mycket maktmissbruk genom densamma. Våra föreställningar runt pengar är också förknippat med dessa tabun. Så att de finns nära kopplingar dem emellan låter absolut inte konstigt för mig.
För att kunna arbeta med detta tittar Maria på Arketypen för den personen som hon coachar och kan sedan med den grunden hjälpa personen att utveckla och förstå sina egna spärrar och hinder.

Hennes sätt att coacha är ett nytt sätt och det finns en helt annan medvetenhet om den egna mentala utvecklingen i USA, framför allt i Kalifornien där hon är utbildad hos One Taste och studerat med Morehouse som under 45 års tid ägnat sig åt studier av vad som skulle kunna kallas Paradigm of Pleasure. Här i Sverige har inte människor lika lätt att ta till sig de här nya metoderna.

– Jag vill skapa ett nätverk för kvinnor i ledarskap, för ett perspektiv när det gäller det sexuella och pengar, säger hon. Att sprida kunskap om de sexuella Arketyperna och hur det påverkar andra områden, bland annat hur de är kopplade till vår fysik. Och hur man ska komma över till positiv energi i den här utvecklingen.
Maria har också börjat med parretreat för att hjälpa par med relationsproblem.

– Vi kvinnor distanserar oss från kvinnliga energi vilket får konsekvenser i relationer, likaså gör män med sin energi.
Andra delar hon har i sitt företag är ett event för kvinnor där sexuell healing är målet.
VIPdag för enskilda är också en del i företaget. Där vänder sig både män och kvinnar till henne för att få en dag helt fokuserad på just dem och deras problem.

Det Maria avslutar med är att säga att man inte kan göra ändra allt direkt. Man måste lära kroppen att förstå, inte bara det mentala. Det tar lite längre tid.

Sharing is caring:

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial