Att lära av månens cykler

månen

Som Symbolterapeut arbetar jag  med hjälp av bilder. En av dessa bilder är månen som påverkar både vår jord och oss själva på många sätt. Idag tänkte jag dela med mig av tankar som kanske kan hjälpa dig med din personliga utveckling.

Att lära sig av månens cykler handlar om att lära sig om liv, död och återfödelse. Från nymånen då planer börjar gro, hamnar på papper och struktureras upp, till fullmånen då de ska realiseras och ut i världen, till mörkermånen då vi får släppa taget om det som inte fungerade, sörja och acceptera. Och så börjar vi om med cykeln igen.

Att bara se på månen och inse att livet handlar om dessa faser är en god början. Vi behöver fundera och bära på våra idéer tills de är mogna att födas och kanske det viktigaste av allt – vi behöver inse att då och då behöver vi släppa taget om idéer och tankar som inte fungerar. Att sörja och acceptera är vad som oftast behövs för att återigen gå in i nästa planeringsfas.

Vi kan även använda oss av samma mekanik när det gäller hur vi själva fungerar rent fysiskt. Om vi exempelvis tar motion, som är något som vi alla behöver för att må bra men som kan vara svårt att starta upp med. Personligen fastnade jag på att det skulle vara så bra att ge sig iväg på en promenad på morgonen och började smida planer och la upp ett schema för mig själv så att det As the UK’s leading road safety charity, the Institute of Advanced Motorists is dedicated to increasing skills for all road users, raising defensive driving austin and riding standards and helping to save lives on our roads. skulle online casinos passa. Det dåliga samvetet startade i princip omedelbart, för inte kom jag iväg på några morgonpromenader. Så nu led jag av två saker, dels så blev det inga promenader och dels så hackade jag på mig själv för att jag inte kunde genomföra detta.

Tänk så mycket enklare det hade varit om jag redan från börjat klargjort hur mina egna cykler sett ut. Jag är ju ingen morgonmänniska så varför planera in något under en period som inte fungerar för mig, enbart för att vissa studier säger att det ska vara det bästa? Promenader fungerar bäst för mig mitt på dagen.

Så tipset är att du funderar på hur du fungerar! När har du behov av att dra dig in i dig själv och när är du aktiv? Har du möjlighet att lägga upp ditt arbete efter din cykel blir din energi använd på ett effektivt sätt. Kan du vänta med telefonsamtalen och möten till under eftermiddagen är det ju toppen om du fungerar på det sättet. Då kan du ägna förmiddagarna till att förbereda dig själv på det sätt som krävs.

Det här kanske inte bara gäller dagarna utan även årstiderna. Som person drar jag mig gärna tillbaka då våren startar sitt flöde medan du kanske är full av energi och det är den bästa tiden för dig att starta nya projekt?

Så försök att ha med dig bilden av månen och dess cykler när du funderar över dig själv. Tillåter du dig själv att släppa taget och acceptera sorg och förluster? Tänker du efter och låter saker ta plats inom dig innan du föder fram och agerar?

Använder du dig av din kunskap om hur du själv fungerar? När är din energi på topp och när har du behov av mer stillhet? Vilken årstid är din tid?

Med värme

Malou

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial