Att predika falskt – eller att ge allt jag förmår

Hur ofta är det inte så att du vet hur saker och ting borde vara, vad man borde säga, vad man borde göra, du ”predikar” själv samma saker för att du vet att det är rätt eller är det bästa alternativet, men du lever inte så i alla fall?
Så är det även för oss som jobbar med coaching, personlig utveckling, ledarskapsutveckling och företagsutveckling.

På samma sätt som andra människor, är vi inte mer än människor. Vi har bra dagar och vi har dåliga dagar, precis som alla andra människor. Trots all den kunskap och utbildning vi har i olika områden, så kan vi också må dåligt.
Att, när man själv befinner sig i en svacka i livet, när man inte mår bra, då fortfarande ”predika” välmående och framgångsstrategier via bloggar, artiklar och inlägg i olika medier – är det att predika falskt?

För även om jag som coach och ledaskapsutvecklare kan må mer eller mindre bra just nu, så vet jag att det som jag delar med mig till dig som läser det jag skriver, eller lyssnar till det jag säger, kan har nytta utav mitt meddelande.
Och jag levererar ju mitt budkap för att jag vill ge något till dig, något som du förhoppningsvis kan få nytta utav. Kanske till och med något som gör en stor skillnad i ditt liv.

Därför tror jag det är otroligt viktigt att vi också vågar bjuda på oss själva och dela med oss av våra tillkortakommanden, misstag och livserfarenheter som vi kanske inte är så stolta över.  För då har du som mottagare möjligthet att kanske identifiera dig med den upplevelse som vi delar med oss utav och kunna hitta en lösning på det som du behöver hjälp med.

 

En väldigt god vän till mig, som också är coach och föreläsare, undervisade sin publik under många år, väldigt framgångsrikt. En dag när hans dotter var med på en föreläsning så tog hon efteråt sin pappa avsides och berättade att hon tyckte att han var falsk.

Han stod på scenen och pratade om hur man kunde må bra, både fysiskt och mentalt, men som privatperson och som pappa så mådde han inte alltid så bra.  Han levde inte det som han predikade, tyckte hon.

Det blev vändningen i hur han levde sitt liv och vad han dessutom delgav sin publik hädanefter. Han var sanningsenlig i att han inte alltid kunde leva upp till det som han visste var rätt och bästa alternativet.
Så är det också för mig. Jag vill visa dig som tar emot mitt buskap, att vara coach och föreläsare inte per automatik innebär att vi alltid har alla svar. Det innebär bara att när vi mår mindre bra eller inte lever efter det som vi predikar, så har vi redan många verktyg och kunskaper som hjälper oss att fortare komma tillbaka till ett tillstånd där vi mår bra. Det är viktigt att visa att vi också är människor som alla andra. Och när vi ger allt vi för tillfället förmår så kan det forfarande hjälpa dig som lyssnar.
Även om jag, av olika anledningar, har haft en tuff period under vintern så vill jag inte predika falskt för dig. Det som jag har möjlighet att blogga om, skriva artiklar om, föreläsa om är sådant som jag vet fungerar och som kan göra skillnad i hur du och jag och någon annan väljer att leva sitt liv. Jag brinner verkligen för att kunna dela med mig av alla de kunskaper och verktyg som jag har lärt mig.
Och de verktygen hjälper mig att må så bra som möjligt.

Livets skeenden går upp och ned. Men jag har gjort ett aktivt val att jag normalt ska ligga över 7 (på en skala 1 – 10).
Hur bra väljer du att du ska må?

 

Gör livet magist!

Sharing is caring:

Michael Wesley

Min yttersta drivkraft är att mina klienter ska hitta vem de är, vad de vill och att nå sina mål. Jag är bara ett redskap på resan. Att med hälsa och välmående skapa hög livskvalitet hos individen samt framgångsrika företag, att skapa det magiska, tvista utmaningar till möjligheter och genomföra förändringar till konkreta resultat är min specialitet. Även om jag är tuff som coach, busig, humoristisk och envis, krävande och drivande för att stötta mina klienter att nå drömmar och mål, så gör jag det med kärlek, värme och omtanke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial