Attityder i vår vardag!

öppna din hand

”En kväll berättade en gammal Cherokeeindian för sitt barnbarn om en kamp som pågår inom oss människor. Han sa- Min son, kampen mellan två vargar som vi alla har inom oss.

En är ond: Den kännetecknas av vrede, avundsjuka, sorg, ånger, girighet, övermod, självömkan, skuldkänslor, förbittring, mindervärdighetskomplex, lögner falsk stolthet, överlägsenhet och självupptagenhet.

Den andra är god: Den har glädje, frid, kärlek, hopp, ödmjukhet, vänlighet, godhet,empati,generositet, ärlighet, medlidsamhet och tilltro.Barnbarnet funderade en stund och frågade sedan sin farfar:Vilken varg vinner?Den gamle Cherokeeindianen svarade: Den du matar…”

Denna berättelse får mig att tänka på att varje dag så går vi mer eller mindre igenom dessa processer i vår tankeverksamhet. Vart lägger vi vårt fokus? Vilken varg föder jag idag? Genom att öka vår medvetenhet och ta oss tid att stanna upp och lyssna till vilka tankar vi har så kan vi påverka vårt sätt att tänka. Vi har en mängd olika verktyg att fylla vår verktygslåda med som denna coachingguide är fylld av.

Våga vara kräsen när det gäller att hitta din väg till din sanning och vilket förhållningssätt och attityd som du önskar och känner är rätt för dig.

Sören Kirkegaard vår danske filosof skrev att ”min väg är en väg och inte vägen, den ända rätta”. Han menar enligt min tolkning är att vi bör finna vår egen väg och följa den även om den inte alla  gånger är förenat med andras åsikter och värderingar. Detta kräver mod att övervinna sina rädslor att gå emot vår inbitna ”jantelag” som präglar vårt samhälle. Sök kraft och inspiration där du kan finna kraft och nytänkande. Allt skapas från en känsla som blir till en tanke som övergår till en handling som skapar vårt beteende som sedan återkopplas till vår känsla och så är loopen igång. Så tänk på vilken varg föder du idag?

Lyssna inåt, vad behöver jag idag för att göra min dag till den bästa för mig? Öppna din hand för ur en knuten näve finns det inget fritt flöde av givande och mottagande som återkopplas till dig.

I ämnen som attityder, förhållningssätt, etik, moral och mod är mitt sätt att sprida det personliga ledarskapet vidare ut till er.

Våga var unik, du behövs!

Väl mött och på återseende.

Med kärlek

Hilde

 

Sharing is caring:

Hilde Kindblad

NLP certifierad coach, socialpedagog, föreläsare, bloggskribent om personlig ledarskap, etik och förhållningssätt. Erfarenhet som behandlare inom sluten missbruksvård. Har en mycket god förmåga att läsa av klienter där de befinner sig och möta upp dem där de är. Med ödmjukheten till medmänskligheten och en stor portion glädje att se andra lyckas är magiskt att bevittna. Må bäst,skratta högst och ge mest!

3 reaktioner till “Attityder i vår vardag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial