Avskeda din bekvämlighet och anställ en hunger att vara drivande

Av Murre Gonday

Personer måste utveckla förmågan att skapa det omöjliga för att förverkliga sitt högsta potential. Ingen ledare, entreprenör eller artist nöjer sig med att behålla deras nuvarande status, även om de har uppnått framgång, utmärkelser och komfort från deras prestationer. Personer måste sluta bli upphetsade över det minsta minimumet för att konsekvensen visar oss effekten att utmärka sig till ett geni; det förvandlar oss till en ankare av guld som ligger på botten och hindrar utveckling. De flesta personer har en enorm vision för sig själva att de med tiden brutit isär och dämpat deras ambitioner, eftersom de är rädda för deras drömmar. Därmed sjunker deras stimulans, genom att nöja sig med mindre mål som ligger inom deras räckhåll, snarare än att sträva efter de fina belöningarna på de högsta hyllorna. Två tecken på att inte veta vad en person förtjänar och är värd; personen stadgar sig och tillåter begränsningar i ens liv. De slutar alltså att sträcka sig.

Förmågan att skapa det omöjliga är förmågan att först erkänna de stora drömmar som känns helt ”orealistiska”, deklarera dem möjliga och sedan skapa omständigheter i livet som flyttar dessa drömmar från omöjligt till genomförbara. Förvänta en förändring på djupet men kräv fram den också. Försök hålla dem inom gränserna för vad magkänslan tror är uppnåeligt. Den hastighet som dessa drömmar går från ”omöjlig” till möjlig är definierad av personens beslutsamhet. För att skapa det omöjliga från ett tillstånd av målmedvetenhet, måste individen genomgå en period av fullständig återuppbyggnad i arbete, liv och självmotsägande. Avskaffa sig gamla föreställningar och vanor för att skapa utrymme för de idéer som kommer att hjälpa dem att lyckas.

Att förändras, improvisera eller att skifta ens växlar till något bättre handlar inte om att ändra vad du “gör”, det handlar om att ändra vem du är. Denna process är enklare än att ta en kurva i en hög hastighet eller att presentera en främmande produkt i marknaden och bli framgångsrik. Det handlar om att ändra förhållandet till det förflutna, nutiden och framtiden så att man blir kapabel att utföra allt man förklarar möjligt, oavsett tidigare eller nuvarande erfarenheter. Att nå nya nyanser innebär att sudda ut gamla kontraster. En verkställande direktör kan inte återuppfinna sina produkter, sitt företag eller kulturen utan att först uppfinna sig själva. En musiker kan inte återuppfinna sin flow utan att överge vad som gjorde dem relevanta tidigare. Att återuppfinna sig själv är att sätta den framgång du blivit på spel för att göra det omöjliga att hända.

Händelseförloppet kan utlösas externt men måste först ske internt för att externa förändringar i ens liv är som de sista vågorna som forsar ut på stranden medan havet själv är inuti personen. Den som söker förmågan att skapa det omöjliga genom att återuppfinna sig själv kan följa guider och manualer tills vägen slutar för personen. Lösningen är mer komplicerad att den förblir unik för individen. Skickliga affärsmän, idrottsmän, artister och ledare står ut med oändliga pinor under deras förändring tills att de lyckats återuppfinna sig själva. Personer kan studera sina förebilder och ikoner för att förstå hur och varför deras åter uppfinning inträffade, men de kommer aldrig att kunna kopiera processen.

Sanningen är att en personlig åter uppfinning sker genom serier av omvandlingar som i grunden förändrar förståelsen av vem du är och vad du kan tills du bokstavligen skapar en annorlunda person bortom minnena av dina tidigare begränsningar. Om personens produktivitet inte känns smärtsam och samtidigt givande är den förmodligen fast i en acceptansnivå. Inget belopp är värt att lida av för ett medelmåttigt liv i en rutin som dödar dina drömmar så att förmågorna krymper eller expanderar i proportion till dina beslut beroende på ditt mod.

Sharing is caring:

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

2 reaktioner till “Avskeda din bekvämlighet och anställ en hunger att vara drivande

 • 2018/12/29 kl. 17:23
  Permalink

  Fantastisk text som motiverar och inspirerar.
  Bra ordval genom tankespridningar som får en att tänka om.
  Många drivande texter använder gamla resonemang men detta gav en ingivande vinkel i ditt sätt att tänka.
  Superb skrivet!

  Svar
 • 2018/12/29 kl. 18:25
  Permalink

  Suveränt skrivet, texten fick mig och inse hur verkligheten speglar runt i ens tankar. Tummen upp!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial