Ballard: ”Finn din flock!” Del 2

Ballard: ”Finn din flock!” Del 2Patti Ballard låter sin inre rackarunge styra stora delar av sitt liv. Ballard känner henne när hon iakttar världen omkring sig utan att tänka på någonting speciellt. När hon bara är här och nu.

Hur utvecklas man som soldat i de olika klubbarna för levande historia?

– Man lyssnar och lär. Observerar hur de andra gör. Studerar om inbördeskriget. Hur man gör rent sitt vapen. Man ska till exempel inte lägga sig och sova efter en dag på slagfältet med en smutsig musköt.

Inte många har idag på sin meritlista att modigt ha marscherat mellan vinande kanonkulor under det amerikanska inbördeskriget, för båda de stora generalerna U.S. Grant och R.E. Lee. Eller att ha upplevt hur bajonetter krockar mot varandra i mötet med fienden på slagfälten under Napoleons ledande stjärna. I Europa, USA och Kanada.

För att inte glömma då Patti bekämpade nazister som rysk krypskytt under det andra världskriget. Med krutdoften stickande ända in i själen och lojaliteten som den enda bestående guden.

Vilka event tyckte du allra mest om och varför? 

– Jag föredrar att spela brittisk soldat eller att vara under Napoleons regi. Uniformerna är färggranna och jag reste till Europa på internationella event. Vi återskapade slag på platserna där de i verkligheten ägt rum. Jag träffade många människor från olika länder som alla var intresserade av levande historia.

Patti förklarar att hon först studerar tidsperioden för det kommande rollspelet noggrant. Diskuterar med andra. Innan hon syr upp uniformen.

– Jag hittade en bild på en brittisk uniform som jag förstorade så att jag kunde använda den till sömnadsmall. Med hjälp av Las mer s4gambling.com/se/  pa natet ar nagot som har blivit otroligt stort den senaste tiden. hönsnät formgav jag den. Och efter envist letande hittade jag exakt rätt röda ylletyg de använde på 1800-talet. Till sist nålade jag ihop tyget och sydde uniformen för hand.

På det här viset designade hon två brittiska uniformer och två franska. Men inte nog med det; hon gjorde även alla tillbehör i läder och skinn: patron- hållare och boxar, bajonettfattningar, damasker, mössor och foder med mera.

En av de allra viktigaste egenskaperna i livet anser Ballard är:

– Att kunna roa sig själv! Och att komma ihåg att även om något verkar vara bara lite är det kanske ändå nog.

Vad anser du är att ta hand om sig själv? Hur ser det ut i ditt liv? Beskriv!

– För mig innebär det att kunna släppa taget om människor som gör mig upprörd. Eller när jag går till gymmet. När jag minns att vara tacksam, vårdar jag samtidigt mig själv.

Hur kan det te sig i en arbetssituation?

– Där innebär självvård för mig att kunna behålla ett hälsosamt perspektiv och inte dras med i andras bergodalbanor.

Vilka egenskaper var avgörande vid tiden för det amerikanska inbördeskriget?       

– Viljan att kämpa för ett USA utan slavar.

Alla möten med besökare som Ballard fascinerat då hon berättat om historien knuten till rollspelen har också gett henne chansen att utvecklas. Och Patti säger att hon även växt som person genom kontinuerligt samarbete med en mångfald av människor. I en grupp där man gillar både henne och respekterar den expertis hon besitter.

– Att träna på att fungera som en sammansvetsad enhet och inte göra misstag är särskilt viktigt eftersom vi sysslar med explosivt svartkrut som kan orsaka stor skada för både oss själva och vår publik.

Besök Patti Ballards hemsida: http://memirr.com

Efter ett hårt krigsslag är det sång och gemenskap runt lägerelden som gäller.
Efter ett hårt krigsslag är det sång och gemenskap runt lägerelden som gäller.

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial