Bli en smygare på dig själv!

örn

Det eviga tjattret i vårt mind som har en ständig pågående inre dialog om allt möjligt.  Vi har ungefär 65000 tankar som passerar varje dag och ungefär 95 % av dem var samma tankar som igår. Det får mig att tänka till. Vad är det för tankar som snurrar runt  i vårt hjärnkontor? Är det tankar som suger ur min livsenergi eller är det kreativa livsbejakande tankar?

Ha gärna ett anteckningsblock in din närhet där du kan skriva ner när du observerar dina tankar. Att medvetengöra tjattret som pågår inne i vårt fantastiska hjärnkontor gör att vi också kan se och höra vad som händer med oss personligen. Är de bra eller dåliga tankar? Hur känns det i kroppen när tanken möter känslan? Vad får jag för beteende när känslan återkopplar till en ny tanke? Kan vi stilla våra tankar?

Vad menar jag med att bli en smygare på dig själv? Genom att ta ett steg tillbaka och observera sig själv i möten med andra gör att vi kan öka vår medvetenhet om vårt beteende. Om vi alltid reagerar på ett visst sätt i en viss situation så kan detta ge ett tydligare svar på vad är det som händer hos oss känslomässigt i dessa möten. Varför reagerar jag i vissa möten och i andra möten så flyter det på? Att bli en smygare på sig själv är en god investering av din tid om du vill lära känna dig själv. Ofta skulle jag vilja påstå att vi söker utåt på vår väg det vi saknar och önskar hos oss själva. Söker oss till andra som vi uppfattar har de vi själva eftersträvar och inte ”ser” att vi är bärare av just den egenskapen. Detta kan gälla våra bättre och sämre egenskaper.

Går det att ändra våra tankebanor? Ja, de vill jag påstå. Det kräver tålamod, tillit och att våga vara 100 % ärlig mot sig själv. Att ta steget mot förändringar hos sig själv kan upplevas olika för vi är olika som individer. Jag har inte stött på någon som tycker förändringar är super kul. Det gäller att skapa känsla av att vilja veta mer, en hunger för livet. Att sitta låst i gamla negativa trosförfattningar kan känns som att vi är låsta till både händer och fötter och då få höra att det är bara att ändra tankesätt kan säkerligen uppfattas som kränkande och oförstående. Det är en process som behöver fortgå i den takt som du behöver genom ett steg i taget. Vi är inga robotar utan har ett gediget känsloregister som styrs av våra sinnen. Genom att bli en smygare på sig själv kan vi när vi blir känslomässigt berörda stoppa oss själva att agera pga av känslostyrning och se mer objektivt på situationen vi möter. Vi inte behöver reagera på samma sätt som vi tidigare gjort utan ny riktning skapas och nytt beteende formas som vidare leder till nya vanor. Det finns många verktyg att ta till och många olika typer av coacher som kan hjälpa till att blir en smygare på sig själv.

Vi kan allt Vi vill om Vi vill tillräckligt mycket!

Free your mind and the rest will follow.

Må bäst, skratta mycket och ge mest!

Med kärlek, Hilde

 

(Foto- Torbjörn Caspersson)

Hilde Kindblad

NLP certifierad coach, socialpedagog, föreläsare, bloggskribent om personlig ledarskap, etik och förhållningssätt. Erfarenhet som behandlare inom sluten missbruksvård. Har en mycket god förmåga att läsa av klienter där de befinner sig och möta upp dem där de är. Med ödmjukheten till medmänskligheten och en stor portion glädje att se andra lyckas är magiskt att bevittna. Må bäst,skratta högst och ge mest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial