Boka in en DEJT med dig själv

dejt med dig själv

Så här i december och jultider brukar det vanligtvis bli ganska stressigt. Än har vi inte riktigt lärt oss det där med att vara medvetet närvarande utan tankarna har en tendens att flyga iväg till nästa sak på listan vi behöver göra. Vips så är vi i den onda spiralen av görande som är lite halvdana för att tankarna flyger iväg och många gånger får omgivningen lida.
Stress i sig är ju inte farlig eller skadlig, det är vår reaktion på detta som är skadlig.

Jag brukar ta mig stunder då jag dejtar mig själv, jag gör det hela året men just nu i december ser jag det som extra viktigt. Dels för att varva ner men också för att påminna mig själv om jag finns.
Vi är så upptagna med att fundera på vad andra vill ha, vad de ska tycka om maten och vad de förväntar sig ska stå på julbordet med mera att vi glömmer av vad vi själva behöver.

Att bjuda sig själv på en fika, på en massage eller ett besök på teatern med mera gör att man får en möjlighet att varva ner. Komma i kontakt med det som man själv vill. Man får en möjlighet att tänka över hur viktigt det egentligen är med att ha allt på julbordet även om inte alla äter av det.

Det är dig själv som du spenderar alla dagar och alla nätter med. Men när gav du dig själv lite kvalitetstid senast?

Jag önskar dig en riktigt fin och njutningsfull Jul!

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial