Boosta dig själv med ditt CV

Ljuva dofter och sagolik grönska!

Så här års brukar jag summera hur våren har varit. Vilka utmaningar jag har stått inför och hur jag lyckades, i de allra flesta fall, lösa dem. Det är lite som att se över sitt CV lite nu och då.

En del jag träffar i coachingsammanhang står inför en förändringsprocess av att byta arbetsgivare och väldigt många har inte skänkt sitt CV en tanke på väldigt länge.

”Äsch – jag har ju arbetat där i 10 år, det finns väl inte mycket att skriva om då?”

Det är oftast inte riktigt sant… Varje år har haft sina projekt, sina arbetsuppgifter och nya lärdomar. En kurs här och där, olika ansvarsområden och nya team. Ett CV betyder ”levnadslopp” och är en sammanställning av förmågor, erfarenheter och kunskaper av man har lärt sig under livets gång. Att göra denna eftertanke och skriva ner hur det har varit det senaste halvåret kan faktiskt ge en riktigt ”boost” för en själv!

Utveckling

Det är kanske inte ”same same” hela tiden, utan du lär dig massor hela tiden. Du involveras i nya saker, sådant som är bra att komma ihåg. För det är just det som är kruxet, att komma ihåg vad man gjorde för 5 år sedan, om man inte håller sig uppdaterad. Att bara minnas vad man gjorde första veckan på jullovet kan ju i sig vara en utmaning. Det är bra att påminna sig om vad man faktiskt har med sig.

”Den som saknar kunskap, saknar den sällan”

BM Ahrnell & M.Nicou

Boosta dig själv – summera ditt halvår och lägg märke till vilka egenskaper som du fått användning för, har utvecklat och framförallt vilken erfarenhet du har idag, jämfört med för 6 månader sedan. Det är också ett sätt för dig att kunna se vilken anställningsbarhet du själv har, om det är något som du själv tycker saknas, för att kunna ta upp det till diskussion.

Lotta Bengtsson

Lic. INLPTA NLP Business Trainer, Personal Strateg, StressCoach, Cert Coach Har ägnat de senaste 10 åren åt coaching och utbildning. Är medskapare till att många ledare och team har satt personligt ledarskap på kartan och att de inte bara vill nå ut, utan har förstått vikten av att nå in. Hon utbildar chefer och specialister i NLPns sprängfyllda verktygslåda, för ledare och organisationer som förstår vikten av kommunikation och flexibilitet i ledarskapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial