Den svart-vita världen

 Artist; Lori-Preusch

Artist; Lori-Preusch

 

 

 

Dare to imagine. Dare to be.
Books are the seeds. Dreams are the soil.
The fruit of the harvest, a world reborn.

~Richelle E. Goodrich

 

Vilken härlig bild och text. När jag såg denna tog jag ett steg in i mig själv och hittade biten som bara vill vara. Den där biten som vill omge sig med en massa härliga upplevelser som ger kreativitet, hon som pratar med naturen och djuren. Som samlar på böcker som luktar gott, som ritar, skriver och skrattar högt.

Den påminner mig också om att våga vara den man är och uttrycka detta.

Och att våga vara och uttrycka sig är inte helt enkelt. Inte enkelt på grund av att vi alla är beroende av en omgivning. En omgivning som ofta dömer. Och vågar vi inte vara och uttrycka oss missar vi möjligheter till att upptäcka mer av oss själva.

Det finns många som säger sig ha sanningen om vad som är rätt och vad som är fel. Många som ser sig som starka och andra svaga.

Och normerna är många och en del har vi ärvt och andra har vi skaffat oss själva. Olika normer för olika omgivningar och i många fall är det normerna vi lyder mer under än våra lagar.

Jag försöker ställa mig utanför min egen måttstock och ställa mig frågor när det kommer till situationer där jag hittar mig själv bli kritisk eller dömande.

Och det blir mitt tips  idag, ställ dig själv frågor och tillåt en dag vara fri från dömande.

För det finns en värld bakom det som sägs och görs, en värld som vi inte vet någonting om.

Vem är jag att döma om någon har rätt eller fel med ett handlande? I min värld kan det vara fel men det är för att jag har min bakgrund och mina referenser och enbart för att det är  fel i min, är det kanske inte meningen att jag ska uttrycka det.

Vem är jag att döma om någon är stark eller svag? Och vad är egentligen stark och svag? En person som enligt mig är svag kan vara hur stark som helst i dennes värld. Och vice versa.

Modig eller feg? Allt kan bara ses från det egna perspektivet och då blir man också lätt svart eller vit.

För de flesta av oss består världen av gråtoner. Vissa saker har vi bestämda värderingar om och i andra kan vi pendla.

Medvetandegör vad du själv värderar och när du känner att detta triggar igång en svart-vit sida hos dig –  då är det dags att börja ställa sig själv frågor.

Vi har alla vår egen väg till våra mål och på något sätt innebär det att man inte har en aning om hur det ser ut på andras.

 

 

Ps. Söndagen den 18:e augusti sänds mitt sommarprogram i WebRadio Ariton.

Där kan du lyssna på mina tankar och erfarenheter om drömmar och myter bland annat.

 

Bild och citat är hämtat från facebookssidan Remember Once upon a time.

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial