Din längtan för det nya året?

RaphaelNu är det ett nytt år och en ny tid. Jul och nyår har passerat, en cykel har avslutats och en ny tar sin början. Kanske du har hunnit reflektera över året som har varit, och sett vad som har fungerat och inte fungerat, vad som har expanderat dig och vad som inte har gjort det.

Skulle det vara okej för dig just nu med en liten övning för det nya året? I sådant fall, låt mig bjuda dig in till ett inre utforskande för en liten stund. Ta en stund för dig själv, sitt gärna ner, andas några gånger djupt ner i kroppen.

En fråga att börja det nya året med kan vara: Hur är det inuti dig just nu? Vad händer inuti din kropp och sinne? Observera det, bli betraktaren av din egen inre upplevelse, dina tankar, känslor och rörelse i kroppen.

Kan du tillåta dig att uppleva det som finns inuti dig? Att det som upplevs och är får upplevas och vara just som det är just nu? Och om din inre upplevelse inte är okej för dig, kan du tillåta att det inte är okej?

Prova att köra igenom detta några gånger, och gör den gärna långsamt. Alltså att när du ställer dig själv frågan om vad som händer inuti dig, så tar du en stund för att uppleva det, känna det, observera det. Oavsett vad som händer inuti dig just nu så är det som händer. Om det skulle vara på ett annat sätt, så kanske det skulle vara det.

När du har upplevt och observerat dig själv, när du har ställt dig själv frågan om det som händer några gånger och upplevt dig själv inuti, så kanske du lägger märke till en avdramatisering av det som händer och är inuti dig, att det kanske sker någon form av avslappning, kanske det börjar sprida sig ett lugn. Och om du upplever detta lugn allt mer, och låter lugnet vara okej för en stund, så kan det vara dags för nästa fråga: Vad är din längtan just nu för 2013?

Känn in och upplev svaret i dig. Vad för längtan bor i dig för detta nya år? Smaka på din längtan, känn och upplev den precis som du gör just nu. Låt din längtan få utrymme i dig – kanske du vill skriva ner den, kanske du vill måla eller rita den, eller bara hålla en bild eller känsla kvar i sinnet. Och när du gör detta, kolla med dig själv att det är okej för dig att denna längtan finns, att du kan tillåta din längtan att finnas just nu.

När du tillåter din längtan, när du bekantar dig med den, kanske det kommer – förr eller senare – en rörelse mot den. Kanske du får en idé eller känsla för en aktivitet, ett steg framåt. Kanske ditt undermedvetna kommer att bearbeta din längtan och hitta någon form av väg framåt för möta den. Var öppen och fortsätt lyssna inåt, ge dig själv stunder där du kan sitta som nu och observera och lyssna in dig själv.

Jag hälsar det heliga i dig!

Raphael Mabo
Zen-coach

 

Raphael Mabo

Raphael Mabo är utbildad Zen-coach, Meta States Practitioner och NLP Master Practitioner, även kursledare, föreläsare, författare och textkonsult med fokus på kultur, människor och personlig utveckling. Har en kanditatexamen inom humaniora och samhällsvetenskap med etnologi som huvudämne och idéhistoria som biämne. Uppskattad för sin klarhet, öppenhet och värme. Mottagning i Örebro, har även möjlighet till sessioner via Skype.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial