Ditt bästa är gott nog..

Gör bara ditt bästa..det är gott nog! Det är nog inte bara jag som sagt den frasen, framförallt till sina barn.

Ditt bästa är gott nog! Vad betyder det egentligen? Det måste ju vara något som är väldigt subjektivt eller hur? Så varför kan man då få höra; – Jag vet ju att du kan bättre! eller när man säger till sig själv – Jag är besviken, jag vet att jag kan bättre!

kolla upp26Jag tänker så här…ditt bästa…är verkligen nuet. Inte att jämföra med något annat utan just nu. För det är ju nu som det handlar om att du gör det bästa. Är du sjuk gör du ditt bästa utifrån det, är du arg gör du det bästa utifrån det och så fortsätter det. Den enda gång som du egentligen inte kan göra något utefter ditt bästa, det är väl om det är något som är oerhört tråkigt för då blir det ju med automatik svårt att göra något bästa av det.

Att känna av den där gränsen kan vara lite trixigt, så man inte lägger ner 8 timmar på något som är färdigt efter 2 på grund av att du inte känner det där stoppet i dig, det här är mitt bästa. Är man perfektionist når man väldigt sällan upp till – gott nog.

Att göra  sitt bästa är att se sig själv i nuet, inte jämföra med någon annan gång eller för den delen, någon annan.

Är ditt bästa gott nog ?

 

 

bild: okänt

 

 

 

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial