Hitta din själs intention med livet

Av Sara Lundgren

Roger Marklund är coach, föreläsare, inspiratör och författare till ICA-handlaren som drog i nödbromsen, utgiven av Ariton Förlag.  Ibland kan det vara svårt att veta vilken riktning man ska välja i livet och med vilket syfte som vi gör saker. Roger Marklund hjälper oss att välja den väg vår själ vill gå.

box Roger 001Roger tog över en Ica butik och i början var jobbet precis vad han ville göra. Men ju mer han jobbade och ju större butik han jobbade i, desto längre ifrån sitt syfte kom han. Folk tyckte att det gick bra för Roger, han gjorde karriär och därför fortsatte han att jobba trots att kroppen sa ifrån. Till slut ledde det till att han låg på hjärtintensiven och trodde att hans liv var slut.
I efterhand har jag ju sett att det gick för långt. Jag såg det inte på det viset då, jag hade ett bra jobb och varför skulle jag göra något annat när jag gjorde karriär, varför skulle jag göra någonting annorlunda när jag gjorde bra ifrån mig? Men det var klart emot vad jag ville inners inne, säger Roger.

Det är lätt att göra vad ens omgivning tycker att man borde göra, vad ens kompisar säger och vad ens föräldrar vill och inte stanna upp och ställa sig frågan, vad min intention är, menar Roger.
Det är viktigt att ha en kompass att kunna falla tillbaka på, både när det går bra och dåligt i livet, som kan visa vägen mot det du själv vill. Kompassen är ditt syfte och din intention med livet, förklarar han.

När du hittat kompassen, då har du något att hålla dig i, och när du vet ditt syfte då är det enklare att göra val utifrån dig själv, och inte med hänsyn till vad andra tycker och tänker.
Ofta har man ett syfte och ett mål för allt från början medvetet eller omedvetet. På ditt nya jobb kanske du vill jobba mer i team, det viktigaste är kontakten med kollegorna. Men efter ett år kan din jobbsituation se annorlunda ut, du tappar kontakten med ditt syfte men bara jobbar på ändå. Det är viktigt att inte tappa den kontakten, menar Roger.

När Roger låg på intensiven och trodde att han skulle dö, det var då han började fundera på vad som är viktigt här i livet egentligen och vad han ville spendera sin tid på.
Jag skrev en lista över saker som jag tyckte var viktiga, och tog kontakt med människor som jag ville se mer av i min vardag.   Det är allt för enkelt att bara gå på auto-pilot och inte känna efter, jag kom på att jag skulle påminna mig själv i vardagen om vad som är viktigt, säger han.

Rogers resa blev till slut till boken ICA-handlaren som drog i nödbromsen, och den är full med tips.

Hur gör man för att hitta sin inre kompass?
Det bästa sättet att ta hand om sin framtid det är att ta hand om nuet påstår Roger. Steg ett för att hitta sin inre kompass är att ha kontakt med sig själv och känna efter vad man längtar efter i just denna stund. För att inte glömma vad som är viktigast är det viktigt att stanna upp och fråga sig, supportar min livssituation mitt djupare syfte.

Ställ dig själv frågor utan att pusha svaren. Du kan även ta kontakt med en coach eller be en vän ställa frågor kring vad som krävs för att ditt liv ska vara fulländat. När du har hittad vad som är viktigt för dig, din själs intention, då är steg två att följa den intentionen fullt ut, tipsar Roger.

Avslutningsvis bör du utvärdera hur resultatet blev av din intention och handling. Fungerade det?

Sharing is caring:

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial