Hjälp jag vågar inte – men gör det ändå!

Vi kan likna livet vid att hänga i en trapets.
Du vet en sån där cirkusgunga. Livet jag känner till är den trapetsen.

TrapezeDu hänger där och långt därunder dig har du bara ett nät. Plötsligt ser du en trapets till som kommer gungandes mot dig, med ditt namn på och du VET att om du bara kom dit skulle det vara HELT fantastiskt.

Men för att komma dit behöver vi släppa taget om den trapetsen vi håller i, och slänga oss ut,  för att över huvudtaget kunna få tag på den där andra trapetsen.  Och det är läskigt, riktigt läskigt! När vi kastar oss mellan den gamla trapetsen och den nya trapetsen och hänger där i luften, då är vi mitt i gapet. Gapet mellan vårt nuläge och vårt önskade läge.

När jag var i USA på Sankta Monica Pier, så fanns New Yorks trapeze school där. Då ville jag testa det här. Slänga mig ut från 10-15 meter ovanför marken i en trapets. Så jag bestämde mig för att göra det.

Jag var så otroligt rädd när jag klättrade upp för stegen. Benen skakade, hjärtat dunkade och jag fick lätt svindel. Vi hade fått instruktioner på hur vi skulle släppa taget och landa. Hur vi skulle hålla kroppen och hur vi absolut inte fick landa. Vi fick inte landa med fötterna rakt ner, för då kunde vi bli skadade. Det var viktigt att vi landade rätt.

Så när jag hoppade ut i den där trapetsen och gungade fram och tillbaka. Första hoppet då skulle vi bara hoppa ut och sen släppa taget och landa. Men, jag hade ju glömt av instruktionerna. Så när instruktören på marken, sa att jag skulle släppa, SÅ  släppte  jag inte! Jag visste inte hur man skulle göra.

Jag tänkte: ”Hjälp, jag har glömt av hur jag skulle göra.” Det enda jag kom ihåg var hur jag inte skulle göra. Han skrek, ”Let go!” Men jag släppte inte, Han skrek igen ”Let go!” Men jag släppte inte då heller, för jag visste inte hur jag skulle göra. Jag vägrade lyssna på vad instruktören sa. Till slut fattade jag att någon gång måste jag ju släppa, annars skulle jag ju inte komma ner. Så till slut släppte jag och landade helt fel, men det gick bra ändå.

Nästa gång skulle vi upp och kasta oss ut och sen släppa och göra en BAKOTVOLT i luften och landa på ryggen. När jag klättrade upp för stegen var jag livrädd. Och jag tänkte
– Nej, Kina jag är riktigt stolt över mig själv och det jag redan gjort!
– Jag hoppade ut från 15 meters höjd och jag landade och det räcker!
– Jag behöver inte göra det här!
– Jag är nöjd med vad jag gjort hittills!

För varje steg jag tog på stegen kom ett nytt argument till varför jag inte behövde göra detta. För det är precis så vi fungerar i livet också.  Vi förhandlar med oss själva när vi är rädda. Och vet ni, vi är riktigt duktiga förhandlare! Vi kommer fram till massor av legitima skäl till varför vi inte ska göra detta.

När jag kom på mig själv med att det var det jag höll på med så bestämde jag mig för att hoppa ändå och göra det på ett nytt sätt. Hur gjorde jag förra gången? Jag lyssnade inte på instruktören och jag upptäckte att jag litade heller inte på vad han sa. Jag litade mer på mig själv och greppet jag hade om trapetsen. Därför klamrade jag mig fast och vägrade släppa, för det är svårt att släppa taget, eller hur.

Vi fick nya instruktioner. Jag var fortfarande skiträdd. Men jag hade bestämt mig och den här gången skulle jag lyssna på honom och framför allt lita på honom. Och vet ni, jag gjorde exakt det.

Jag bestämde mig för att lita på honom och lyssna på instruktionerna och göra precis vad han sa. Jag gjorde en bakotvolt 15 meter upp i luften och det var helt fantastiskt.

Men det är det här vi behöver träna på. Bestämma oss, ja acceptera rädslan, för den kommer alltid att finnas där. Men inte låta den styra oss utan styra själva.

LITA på processen och LYSSNA efter instruktionerna. Då tar vi oss över gapet till det vi önskar! Du behöver inte ens veta alla HUR du ska ta dig över. Huren kommer på vägen. Det fungerar som om du skulle ha fotlampor på fötterna. Ta ett steg, så kommer du därifrån se vart du ska ta nästa osv.

Våga vinna innebär att våga förlora, för det är då vi vinner! Släng dig ut! Det är okey att vara rädd, men gör det ändå och LITA på processen!

Se mig hoppa ut 15 meter upp i luften och göra en bakåtvolt!

 

Sharing is caring:

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial