Hur kan mitt liv bli en succé?

Enjoying the sunTiden går snabbt! För snabbt ibland kan det kännas. Allt vi har är nuet egentligen. Livet pågår just nu och det kommer inte igen. Det går inte i repris. Så vad vill du minnas när du sitter på ålderns höst och tittar tillbaka på ditt liv? Det är nu du har chansen att bestämma det.
Om du kunde hälsa på dig själv på dödsbädden och reflekterade över hela ditt liv och ställde dig frågan:

Var ditt liv en succé, var ditt liv en framgång?

Då skulle ditt svar bli antingen ja eller nej. Om du sa ja, så skulle det vara framförallt en sak, framför alla andra som du skulle referera till, som gjorde ditt liv framgångsrikt. Det kanske skulle finnas flera saker, men framförallt en sak som var det absolut viktigaste, längst upp så att säga. Vad skulle det vara för dig?

Och om du sa nej, så skulle det också vara framförallt en sak som gör att du tyckte att ditt liv inte var en succe. En sak som du missade eller en sak som du inte upplevde. Vad är det för dig?

Vi kan ta den frågan redan nu. Om vi skulle sluta vårt liv idag. Har ditt liv varit en succé? Är du nöjd med ditt liv? Ja eller nej. Och om ja, vad är det som gör att du säger det? Om nej, vad är det som gör att du säger det?

 • Vad du nu än svarar. Ställ frågan: Varför är det viktigt för dig?
 • Finns det något annat skäl till varför detta är viktigt för dig?
 • Har du bestämt dig för det. Jag menar har du verkligen comittat dig för detta? Har du skrivit under med ditt namn?

Ofta krävs det inte så stora förändringar men genom medvetna, kontinuerliga ändringar kan du få det du vill.

Gör ditt liv till en Succé!
Om du gör arbetet med att planera och skriva ner svaren på dessa frågor och ta små steg åt rätt håll så kommer du bli förvånad över hur mycket som kan förändras på 6 månader.

Tag en stund och fundera på vad du längtar efter. Vad du skulle älska att ha, bli eller göra? Sätt upp ett utmanande mål för det första halvåret. Som fungerar som en magnet för dig! Som drar i dig!

Ett specifikt mål som gör att du känner dig mer levande!

 • När du har nått det här målet. Vad skulle det innebära för dig?
 • Hur är du som person, när du nått målet?
 • Hur agerar du och beter dig då?
 • När vill du ha nått ditt mål? Sätt ett exakt datum!
 • Vad behöver du göra för att komma dit?
 • Vad kan vara ett första steg mot det här målet?
 • Vad kan du göra redan idag?
 • Sätt upp 2 saker per dag som tar dig mot målet?
 • Hur och med vem ska du fira när du nått ditt mål?

Skriv ner din målbild på ett visitkort som du bär med dig varje dag
Visualisera dig när du nått målet och känn hur det känns, varje morgon och kväll.
På det här sättet ”odlar du nya hjärnceller som känner igen dig i den nya situationen” och ändrar hela din energi, självbild, uppmärksamhet, perception och gör dig redo att ta emot det du vill ha. Du utvecklar din självbild i takt med att du rör dig mot målet!

handsDitt jobb är att så ett frö!

”Bedöm inte din dag utifrån vad du skördar, bedöm din dag utifrån vad du sår” – Robert Luis Stevenson

Avsluta varje dag med att vara tacksam för det du faktiskt har i nuet och fundera på om du har sått frön mot din dröm idag. Då är det en bra dag!

Vill du ha hjälp på vägen? Vi hjälper dig i våra utvecklingsprogram Nycklar till Framgång! Hör av dig så sätter vi igång!

Vill du följa andra som gör den här resan? Följ 9 individer på resan till deras dröm i Avatarz-projektet. Vi följer dem både via Facebook och i Podcasts varje vecka!

”Allt börjar med en tanke… och ett nytt steg”

Sharing is caring:

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial