Lärarna kan dyka upp i vilken förklädnad som helst.

” Det kan vara en riktig chock att inse att om vi identifierar oss alltför starkt med fred och kärlek och förnekar vår inre krigare, då bidrar vi inte till att skapa fred i världen.”

“Om vi inte erkänner vår inre krigare och kanaliserar detta på ett konstruktivt sätt i våra liv, drar krigaren sig tillbaka till skuggan i vårt individuella och kollektiva psyke och bidrar till att vidmakthålla krig på vår planet.”

– Shakti Gawain

skugga

Jag tror på kärlek och jag tror på fred. Och precis som Shakti Gawain tror jag att vi har en krigare. Och många, många håller tillbaka, föraktar och trycker ner sin krigare. De kämpar och sliter för att hålla krigare i schack och bannar sig själva om och om igen. De strör positiva affirmationer runt sig och ett ständigt leende är på deras läppar.

Jag tror också på positiva affirmationer och jag tror på leenden, men när detta sker på bekostnad av de sidor som vi har så svårt för att se hos oss själva, blir leendet ett alltför dyrt pris att betala.

För jag tror nämligen att våra skuggor gör sig bemärkta i alla situationer. Alla skuggor som inte välkomnas har en tendens att göra sig sedd för att få sin beskärda del av uppmärksamheten.

Min uppfattning är att alla de där stora och välkända personerna som vi beundrar för deras ödmjukhet, vänlighet och för deras respekt för allas värde, använder sig av sin krigare. En krigare som står fast förankrad, en krigare som är erkänd och omfamnad för precis vad den är. En tillgång!

Min erfarenhet säger mig också att det blir svårt att erkänna den här krigaren om vi inte börjar erkänna våra skuggor.

En av de här skuggorna uppfattar jag som vårt ego. Det där som vill ha, den där drivkraften som gör att vi vill ha mer än vad vi egentligen behöver. Drivkraften som i många fall utgör en motivation för oss men som vi sällan erkänner, vare sig för oss själva eller andra.

För ofta är egot något vi ska förkasta, något fult som inte ska synas. Men vad händer om du tillåter dig att titta på ditt ego som en av dina lärare?

Om du tillåter det som du uppfattar som ditt ego komma till tals, kan det vara så att du upptäcker att egot har mycket att lära dig om dig själv.

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial