Ledarskap i balans med den feminina energin

Av Gunnel Saric

Hur kan vi få in mer feminin energi i vårt ledarskap? Hur finna balansen mellan den feminina och den maskulina energin? Detta är frågor många ställer sig, kanske framförallt kvinnor. Maria Appelqvist vill i sitt arbete som ledarskapscoach främja den energin. Hon vill också få oss att förstå att det finns en koppling mellan sex, pengar och ledarskap, då enligt henne pengar och sex är två av våra största rädslor.

Maria AppelqvistMin intervju med Maria skedde över telefon och genast slogs jag av den glada entusiastiska rösten. Det här är en person som verkligen är engagerad i det hon gör, det var min första känsla, en känsla som förstärktes under intervjun.

Maria, som är Dr i Sociologi, intresserade sig tidigt för rättens roll i samhället. Hon ville lära sig förstå mänskliga och kulturella beteende och handlingar. 2009 utkom hennes bok ”Du och Din Jante: Reseguide i Janteland”. Drivkraften att försöka förbättra samhället fanns tidigt hos henne, liksom sökandet efter ny kunskap.

Under sin forskning upptäckte hon att människor har rädslor kring vad det gäller att ta ansvar. Detta ville hon förändra och kom att engagera sig som lärare och utbildare ”jag vill så frö, jag vill leka med pedagogiken”. Startpunkten för denna insikt kom som ett resultat av att hon som forskare studerade en coach som lyckades skapa en “vi-känsla” i en grupp som tidigare var fylld av konflikter. Detta resulterar i en egen coachutbildning hos CTI – The Coaches Training Institute, en utbildning som kom att leda till en egen medveten personlig utveckling med många fler coach- och ledarskapsutbildningar som slutligen tog henne in på området sexualitet.

Det är nu fyra år sedan hon lärde sig om kraften i den sexuella energin. All hennes kunskap är erfarenhetsbaserad utifrån sin utbildning som Slow Sex Coach och avancerad instruktör i Orgasmisk Meditation. Som den första certifierade utanför USA kom hon att representera fokus på kvinnans orgasm och sprida kunskap om detta.

Samtidigt började hon titta på fenomenet pengar som drivkraft och kom då till insikt varför hon själv inte tidigare lyckats skapa vinst i sitt företag. “Numera vet jag mitt finansiella livssyfte” säger Maria glatt.

All denna kunskap hon samlat på sig genom åren utformades till det hon arbetar med idag i sitt företagande; hon coachar kvinnor världen över som till det yttre ser framgångsrika ut, men djupt inne saknar någonting som kan vara så skrämmande att de inte ens vågat formulera det för sig själv. Hon håller 2-dagars workshops där dag 1 handlar om transformation kring dina pengar utifrån din specifika unika ”penga-aketyp” och dag 2 handlar om transformation kring din sexualitet där du även lär känna din specifika ”sex-arketyp”.

Syftet är att föra in mer energi i formen av intimitet och lek i vardagen, då det enligt Maria oftast saknas i det kvinnliga ledarskapet. Att finna balansen mellan den feminina och maskulina energin – för bättre ledarskap och ett rikare personlig liv. Hon arbetar även med grupper av par eller enstaka par, och är tillgänglig som föreläsare om hur sex och pengar påverkar dig som ledare. Du kan lära mer genom att följa hennes blogtalkradioshow http://www.blogtalkradio.com/sexmoneyandleadership

Marias tre tips om hur vi bör handskas med den feminina energin för ett rikare liv:

1. Acceptera att vi som människor består av både maskulin och feminin energi. Idag dominerar den maskulina energin, och tar sig uttryck på olika plan framför allt inom ledarskap.

2. Skapa medvetenhet om hur de två energierna tar sig uttryck hos dig. Lär dig leka med polariteter.

3. Gör ett aktivt val om hur du ska få in mer feminin energi i ditt liv. Magdans är ett sätt.

 

En dröm Maria har är att i en snar framtid skapa retreat för grupper av par i Nordkalotten. Att arbeta med norrsken och midnattssol som komponenter i temat sex och pengar låter väldigt tilltalande tycker jag.

Sharing is caring:

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

En reaktion till “Ledarskap i balans med den feminina energin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial