Ritualer, beslut och löften.

LöftenKanske har vi har uppfunnit året som ett fenomen inom vår kultur för att det är mätbart som vetenskapen? För att på något sätt kunna värdera vad som skiljer sig från det vi hade med det vi nu har. För att se vad som har blivit bättre, sämre eller bara annorlunda inom en ram av tid och rum.

Jag har i många år varit emot att lova mig själv saker just på nyårsaftonen eftersom jag känner mig själv så väl att när det gäller stora val och beslut måste de mogna och växa fram inom mig. När processen är klar. Oftast omedvetet. Tar jag till handling. Utan vare sig ceremonier eller högljudda eder vid rasande flammor från eldar under bar himmel med månen och de vilda djuren som mina enda vittnen.

För att jag ska kunna hålla mig till ett beslut måste jag dels märka att jag mår bättre av att följa det. Annars, vad är meningen? Alltså, det måste finnas en sorts belöning för mig i att följa det nya casino och inte det gamla.

Skräckexempel har sällan hjälpt mig. Däremot om jag upplever att jag börjar känna mig gradvis allt stoltare över min egen person desto mer driven blir jag. Och så ska det ju kännas i hjärtat också! Passionen, lusten och intresset måste även det dansa i samklang och nära min själs kärna annars tappar jag snart fokus.

Kanske låter det för enkelt. Oftast är det mesta ganska så enkelt. Faktiskt är det så.

Under 2013 uppnådde jag mer än jag trodde var möjligt. Och det krävdes inte så stor ansträngning heller. Egentligen. Det var en rad av olika händelser som ledde fram till att en process växte inom mig som sedan gjorde så att jag ickeverbalt formulerade ett beslut någonstans i djupet av min varelse. Till slut agerade jag. Och det gjorde jag när jag hade fått nog av det gamla och av beteenden som inte längre tjänade mitt sanna jag.

Bara att veta att du är på väg åt rätt håll i enlighet med ditt innerstas längtan kan få dig att trivas bättre än du anar i ditt eget sällskap.

 

 

 

 

Sharing is caring:

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial