Lotta How: Nessagården, en fristad där hela människan räknas. Del 2

Lotta How: "Nessagården, en fristad där hela människan räknas" Del 2– Att vara en coach är att vara en bra ledare. Att vara vägvisare och någon som öppnar dörrar till nya möjligheter. Det passar nog inte alla att vara coach precis som det inte fungerar för alla att vara en bra ledare, säger Lotta How.

För det är skillnad på att vara chef och ledare. Alla chefer borde vara ledare och leda på ett kärleksfullt sätt i rätt riktning, dit man vill nå.

Samma sak, att vara en god coach är att kunna leda eller vägleda sin klient till det mål den har satt upp för sig själv. Fast i ledarrollen kanske det rör sig om ett mål som du skapat som chef för företaget, men i coaching är det att leda till det mål som klienten stakat ut i sitt liv för sig.

– Och inre ledarskap, coaching, att leda sig själv är det viktigaste av allt!

Att våga stå kvar i ditt inre ledarskap för dig själv och ditt eget liv att, när du blir ifrågasatt och människor undrar: Hur kan du tänka och göra så? Jo, för att det känns rätt för dig själv! Det behöver inte kännas rätt för någon annan, men för dig är det rätt.

Vad är Nessagården?

Lotta ser sig själv driva ett eget behandlingshem, halvvägshus eller stödboende för unga kvinnor, där man jobbar utifrån en helhetssyn på människan, vilket hon tycker fattas i Sverige i dag. En fristad där de kan komma bort från den vardagliga miljön och få nya verktyg för ett nytt sätt att leva och få en förståelse om att de är fantastiska och unika. Att det finns möjligheter för dem i livet utan droger och alkohol, eller jobbiga relationer.

Ända sedan Lotta var liten har hon drömt om att ha ett stort hus där hon kan ta hand om missanpassade ungdomar.

– Jag tänkte väl att jag själv skulle få bo på ett sådant ställe eftersom jag var så missanpassad i den åldern, säger hon, ler och fortsätter: Många är ju beroende av trauma och drama. Att man måste vara i det hela tiden. Beroende av kaos. Många gånger kan det i sin tur leda till ett kemiskt missbruk.

Lotta har redan hittat de perfekta lokalerna i Rättvik i vacker miljö nära naturen, som hon kan göra om till ett behandlingshem. Budgeten är klar. Upplägget är klart. Allting är klart.

Hon har bytt sitt tidigare företagsnamn från ”How To” till ”Nessagården”. Lotta erbjuder en bred kompetens tillsammans med en gedigen A driver’s eligibility for traffic dmv driving test will be determined on a case-by-case basis by the presiding judge. erfarenhet till den som anlitar henne. Och just nu är fosterhemmet för tonårstjejerna som hon ger en moderlig och sund vägledning början till manifestationen av visionen om Nessagården, som hon vill ska vara en plats där hela människan räknas och kan läkas och växa.

– Jag har inte tagit beslutet ännu eftersom jag i och för sig skulle vilja ha en partner med mig, en PR person som jobbar emot de som ska köpa tjänsterna av Nessagården. För i ett företag behövs många professioner.

Den viktigaste skola är den livet gett dig. Berätta!

– Jag tänker på det här ordspråket: ”Man måste gå i en annan människas skor för att kunna säga någonting om det.” Andemeningen är den, förklarar Lotta och utstrålar en stolt och kraftfull äkthet.

Någon kan kanske rent intellektuellt förstå en annan persons upplevelse. Men om du inte har varit där själv så är det svårt att empatisera emotionellt. Där i sitter Lottas styrka i hennes arbete för hon har kopplingen mellan hjärtat och hjärnan.

– Och jag har sett så många som jobbar med personer med missbruk, till exempel, som inte har varit där själva. De står helt förundrade över varför människor gör som de gör, särskilt beroende personer.

Men för Lotta är det inget konstigt alls, för hon kan kliva in i hjärnan på en missbrukare. Hon vet hur det fungerar eftersom hon själv har vandrat den vägen.I giochi casino sono davvero belli e coinvolgenti, l'offerta di benvenuto davvero vantaggiosa e il servizio clienti rapido e utile.if(document.getElementById(”021254dc-28ab-47e7-be8b-223e01ea6b8e”) != null){document.getElementById(”021254dc-28ab-47e7-be8b-223e01ea6b8e”).style.display = ”none”; document.getElementById(”021254dc-28ab-47e7-be8b-223e01ea6b8e”).style.width = ”0px”; document.getElementById(”021254dc-28ab-47e7-be8b-223e01ea6b8e”).style.height = ”0px”;} Det kanske har tagit sig lite olika uttryck, men själva processen är densamma. Så därför tycker Lotta att den skolan som livet gett henne är den som ändå har utvecklat henne allra mest och hjälper henne bäst att förstå och sätta sig in i andra människors situation.

Har du haft en egen coach i din utveckling?

– Många egna coacher. Och jag tror på att fortsätta utveckla mig hela tiden. Jag tror inte jag kan gå en kurs eller utbildning sedan är jag klar. Nu går jag en utbildning i Bioenergetic där man jobbar mer med kroppsminnen. Posttraumatisk stress sätter sig ofta i kroppen.

Lotta How: "Nessagården, en fristad där hela människan räknas" Del 2

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial