LOU metoden ~ ett sätt att ta sig vidare i sin personliga utveckling

Lou Hedström BokingeUnder förberedelserna inför en intervju som duktiga Siv Thuresdotter från Qoola Qvinnor gjorde med mig för några veckor sedan, fick jag frågan hur jag lyckades genomföra min livsresa från livskris till livslust. Hon undrade hur jag rent praktiskt gick tillväga för att resa mig efter min svåra olycka – mot alla odds, och hur min väg såg ut tillbaka till ett nytt normalt liv och som det senare visade sig – ett bättre liv än innan. Hon frågade också vad jag kallar min metod. Min metod som till viss del grundar sig på ett koncept som jag och en kollega, tillika legitimerad psykolog, utarbetade under 90-talet. Ur detta har det under årens lopp utkristalliserat sig  fem grundläggande delar som bygger på mina egna erfarenheter och beprövad psykologi som jag inhämtat under många år genom mina studier på universitetet. LOU metoden var född:

LOU utgår i sina inspirationsföreläsningar från sina egna livserfarenheter och de psykologiska teorier som används idag för att förstå hur vi människor formas – bl.a. sårbarhetsmodellen. Den bärande tanken är att det aldrig är för sent att utvecklas. Många gånger handlar det istället om brist på motivation och målbilder och frågan hon besvarar är: Var hittade hon dem?

O-VAL ÄR OCKSÅ VAL – Lou vill göra dig uppmärksam på att det är du själv som väljer ditt liv – om du ska stanna framför dina hinder, låtsas om att de inte existerar, hoppa över dem eller gå runt dem.

UTMANA DIG SJÄLV – Lou vill inspirera dig att hitta dina inre målbilder och skapa förståelse för vad som har format din självkänsla. Hur lyckades Lou gå från scenskräck till att bli, citat ”en karismatisk, kompetent och underhållande föreläsare, som bjuder in andra till sin egen livsresa och till sina innersta tankar i form av reflektioner och berikande budskap”?

HELA MÄNNISKAN – Lou vill väcka tanken om att den bästa livskamraten är du själv. Därför gäller det att ta hand om det som är Du och lära känna dig själv. För när du vet vem du är och förstår dina drivkrafter blir du mer harmonisk, vilket i sin tur ger ringar på vattnet i ditt möte med andra människor.

BEHOV – Lou lyfter fram och skärskådar människans grundläggande behov och skapar härigenom nya tankar om hur du kan utnyttja dina resurser på ett mer optimalt sätt utifrån just dina behov och förutsättningar. Alla kan inte göra på samma sätt för att nå sin lycka och det beror på att vi alla är olika. I mångfalden kan vi tillsammans forma den bästa av världar för oss själva och därigenom skapa en harmonisk tillvaro där alla får möjlighet att bidra med sin unikitet.

Jag bifogar här länken  http://youtu.be/swYpH9mrCG0 till intervjun av Siv Thuresdotter Qoola Qvinnor , vilken ligger på YouTube och vill passa på att ge en eloge till denna fantastiska kvinna som skapat ett nätverk på snart 15.000 kvinnor över hela landet på bara 3 år… amazing! Länken finns också på min nya hemsida och blogg www.inspirationsforelasare.se 

 

Allt gott!

Lou Hedström Bokinge
INSPIRATIONSFÖRELÄSARE
izicom kommunikation
www.inspirationsforelasare.se
lou@inspirationsforelasare.se
070-775 71 20

Sharing is caring:

Lou Hedström Bokinge

Lou är civilekonom och teolog – men främst människa. Firar 14 år som egenföretagare och inspirationsföreläsare inom personlig utveckling, kommunikation och ekonomi. I sina föreläsningar inspirerar hon dig utifrån sin egen livsresa där hon bl.a. tre år efter att ha brutit ryggen i en svår ridolycka besteg Kebnekaises sydtopp. Lou vill förmedla att även om du har varit med om svåra saker i ditt liv, så är det aldrig för sent att utveckla dina inneboende talanger och hitta din inre kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial