Mannen med pudeln

Mannen med pudelnHäromdagen var jag ute med en kompis som har en liten bebis. Hon bjöd på lunch och vi småpratade mellan blöjbyten och barnmatningscermonier. På väg mot bilen dansade stora snöflingor på våra kinder som kylan bet hårt tag om.

På andra sidan landsvägen la vi båda märke till en stor välfriserad pudel. Hon frågade mig: ”Ska vi gå och säga hej?”

Ägaren till hunden hade stort svart skägg, var storvuxen och kanske runt 60 år. Han kändes snäll och ensam.

Hon siktade in barnvagnen mot mannen och korsade gatan med raska bestämda steg.

”Jag har också haft en sådan pudel!” utbrast hon glatt och med ett öppet kroppsspråk till mannen som fick liv i blicken och sträckte på sig. ”Jag brukade tävla med min pudel! Hon var så elegant!”, fortsatte mitt sällskap.

Det tog inte lång casinon . tid innan mannen berättade om att hans fru nyligen gått bort. ”Oh, hon måste sakna henne!” deklarerade min väninna medkännande.

”Ja, jättemycket”, svarade mannen direkt med djup sorg i rösten. ”Hon har svårt att äta nu när min fru är borta” fortsatte han, samtidigt som ?? ???????? ??????? han tog hundgodis ur en påse och gav pudeln, en efter en.

Alla tre tittade på den högresta pudeldamen som tuggade karamellerna ladylikt. ”Varje dag letar hon efter matte. Hon söker i hela huset men kan inte hitta henne” förklarade mannen.

Vi stod kvar där en stund.

Min kompis hade förgyllt hans dag. Men hur kunde hon veta? Eller anande hon inget? Ville hon verkligen bara titta på hans hund?

Den här tjejen är också mycket flygrädd. Orsaken är att hon många gånger drömmer om hur flygplan störtar och sedan händer det på riktigt.

En gång drömde hon om ett hockeylag som flög över Ryssland. Hon kunde se och uppleva det som om hon själv satt inne i planet; att elden slukade alla killarna ombord. I drömmen såg hon en symbol på vingen. Den var blå.

På tv-nyheterna någon dag senare beskrevs olyckan och kraschen men själva flygplanssymbolen var röd på tv.

Hon sa: ”Då måste jag ha sett fel på färgen i drömmen!”

Fast, sedan visade det sig att just det flygplanet som störtat hade haft en symbol som faktiskt var blå. Exakt, som hon såg det under sömnen. Det var bara det att tv-stationen använt bilder från ett annat flygplan.

 

 

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial