Människans potential del 1 av 5

Ställer du dig någonsin frågan vad du gör bra? Vad du brinner för och vad du verkligen vill göra i livet? Om du dessutom får frågan om du verkligen lever ut din potential vad säger du då?

IhrénDe vi inte får lära oss något om vår fantastiska potential har de flesta människor ingen aning om vilken enorm potential de bär inom sig. Det är något vi själva måste studera och utan lärdom om det är det dessvärre många som inte tror på sin egen potential. I jantelagens kölvatten har många människor blivit kraftlösa. Den har på många sätt gjort att vi tappat perspektivet på storheten med livet – att ständigt lära och använda mer av sin potential.

Vi lever alla med oerhört många vanor och då de flesta av dem är omedvetna och vi inte kan se dem – tror vi ofta att vin inte har dem. Många gånger känns det som att det är en osynlig kraft som bestämmer över oss och den gör ofta att vi tar förgivet vad som ska ske baserat på tidigare erfarenheter. Men då glömmer vi också bort att lära och växa.

Dessa vanor har skapats i tidig ålder och då en del av vårt arv kommer ifrån DNA är samtidigt en oerhört stor del av oss föränderlig. De vanor vi lärt oss som barn, är något vi gjort så ofta att vi tror att de är en del av oss. Men när vi förstår att mycket av det vi gör är invanda beteenden och vanor som vi lärt av andra så kan vi istället börja utforska vad som ligger bakom dem. För där ligger potentialen.

Vi människor är här för att växa. De som tror sig ha svaret på allt har stängt dörren till vidareutveckling och det kommer att bromsa dig på din färd. Nyckeln ligger istället i att lära sig att söka efter och vara öppen för nya och bättre lösningar. Om vi visste vad det var som begränsade oss hade vi i samma ögonblick kunnat bryta igenom begränsningen. Anledningen till att vi inte gör det är att vi inte helt har svaret och vi måste söka vidare.

Att lära sig att se begränsningar och problem som en källa till självkännedom är viktigt om vi vill upptäcka vår potential. Att vara nyfiken på vem du verkligen är bakom allt du en gång lärt dig är något som kommer att kunna hjälpa dig vidare på alla plan i livet.

Vi alla har unika färdigheter som vi borde stimulera och lära oss att använda. Vi är alla delar av en helhet där våra unika färdigheter ger oss en känsla av att mästra men också att kunna dela med oss av vår kunskap till andra.

Att använda sin potential innebär inte att sitta och vänta på det rätta tillfället eller att bara göra det som känns kul. Att använda sin potential innebär att jobba för att tro mer på dig själv och jobba för att komma närmare det du helst av allt vill – till trots för att det till tider känns skrämmande.

Att använda sin potential innebär att ta steget ut ur komfortzonen och satsa på dig!

Ihrén Abrahamsson

Ihrén Abrahamsson är författare, föreläsare och arbetar med coaching, utbildning och personlig utveckling för människor som verkligen vill upptäcka mer av sin egen hälsa, styrka och potential. Då kreativitet och samarbete är människans enda väg bygger hon nätverk och håller Mastermind grupper både nationellt och internationellt. Hon håller ofta gratis webinar och brinner för människans fantastiska potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial