Människans potential del 2 av 5

frihet1

Den stora frågan jag ofta får är; hur ska jag komma i kontakt med min inre potential? Svaret är att det finns många vägar att gå men det är några grundläggande moment som jag alltid rekommenderar människor att se över för att locka fram mer av den inre potentialen.

Moment 1. Acceptera din natur

Vi människor är en del av naturen – vi är naturen. Om vi vill skörda det goda måste vi vara villiga att först och främst plantera det goda. När vi kommit till en punkt där vi önskar förändring är det ofta för att vi under en längre tid fokuserat på det vi inte vill ha. Vi är naturen och naturen existerar och växer alltid i harmoni. För att kunna leva i harmoni är acceptansen av oss själva oerhört viktig. Att acceptera dig själv och där du befinner dig är alltid en god start.

Moment 2. – Stärkande tankar

Våra tankar är verkligen fysiska ting. Min mentor Bob brukar alltid säga det ända som skiljer oss människor ifrån en häst eller en gris är att vi har en förmåga att tänka. Att använda vår tankeverksamhet på ett konstruktivt sätt är ett grundläggande moment för att vi ska kunna använda mer av vår potential. Det vi planterar i form av tankar inom oss är också vad vi kommer att få skörda.

Moment 3. Våga drömma

En av de största anledningarna till att människor inte får tillgång till mer av sin potential är att de inte ens vågar drömma om den. De söker den inte och tänker inte ens över den utan fortsätter i samma fotspår och förhåller sig oftast bara till det som pågår runt omkring dem istället.
Anledningarna till detta är många. Några av dem är att vi ofta fått höra att vi ska sluta drömma, sluta fantisera och istället börja var realistiska. Men tänk efter vad det här egentligen innebär. Att inte drömma betyder egentligen att göra detsamma vi gjort om och om igen. Drömmer vi inte kommer vi aldrig utanför de komfortzoner vi har. Vi kommer heller inte i kontakt med de nya idéerna utan vår enorma kapacitet att drömma.

Moment 4. Expandera

Drömmar gör att vi expanderar – de får oss att sträcka på oss och nå platser vi tidigare inte vågat drömma om. Utan drömmar fångas vi in i en statisk verklighet som egentligen inte finns och utmanar vi den inte har den en tendens att hålla oss fast.

Moment 5. Öppet sinne

Ett öppet sinne tar emot nya idéer. Ett stängt stänger dem ute. Om du vill lära dig mer och komma vidare i livet måste du börja utmana dina gamla trossystem och det du tror på. Ett sinne som är öppet har möjligheten att ta emot inspirerande budskap och våga se lösningar. Det stängda sinnet fastnar vid problemet och klarar sällan av att se lösningarna.

Moment 6. Tillit

Att tänka konstruktivt är med andra ord ett sätt att använda vår fantasi. Att tänka konstruktivt är att våga drömma om det vi vill ha och det vi kan skapa utan att vi ser det med blotta ögat. Många slutar drömma för att de inte ser hur de ska kunna nå dem. Men precis som när du är ute i mörkret kan du lysa upp fem meter framför dig med en ficklampa. Vägen är med andra ord inte osynlig som du kanske tror. Den finns där hela tiden, du har bara inte lärt dig att fokusera på den. Du kan hela tiden se fem meter framför dig. Resten av vägen baseras på din tillit för när du gått dessa fem meter har du återigen lyst upp vägen och kan se ytterligare fem.

Vägen ligger alltså framför dig hela tiden och potentialen har du redan inom dig. Du måste bara vara villig att ta de första stegen.

 

Sharing is caring:

Ihrén Abrahamsson

Ihrén Abrahamsson är författare, föreläsare och arbetar med coaching, utbildning och personlig utveckling för människor som verkligen vill upptäcka mer av sin egen hälsa, styrka och potential. Då kreativitet och samarbete är människans enda väg bygger hon nätverk och håller Mastermind grupper både nationellt och internationellt. Hon håller ofta gratis webinar och brinner för människans fantastiska potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial