Människans potential del 3 av 5

händer2

Människans potential del 3 av 5

Jag har aldrig mött en människa som inte vill ha ut något mer av livet. Nu menar jag inte att de nödvändigtvis är missnöjda med vad de har redan. Vi ska så klart vara tacksamma för allt vi har men utan en driv att skapa mer eller att leva ut mer drömmar så kommer vi antagligen inte att komma i kontakt med den potential vi bär inom oss heller.

Att komma i kontakt med sin egen potential är viktig och ändå så knepig. Jag brukar i den här processen alltid uppmana folk att stanna upp och bara släppa allt för ett ögonblick. Att bara slappna av gör som regel att vi är mer öppna för något nytt.

  • Det här handlar om att våga drömma och om att våga se bortom det som existerar idag.
  • Det handlar om att se förbi vår vardag och skapa något större och vackrare för vårt inre.
  • Det handlar om att låta den yttre verkligheten påminna oss om att den bara är ett resultat av vad vi tänkt på fram till idag och att det är något vi alltid kan förändra.

Om vi ser oss runt omkring så är det ibland lätt att luras in i en form för falsk trygghet att det vi ser är det reella och det enda sanna i livet. Men då har vi samtidigt missat oerhört mycket av vår enorma värld. Tänk om det är blott din perception, alltså det sätt du ser världen på som skapar dina begränsningar i livet.

Tänk på det för en stund. Håll sedan upp dina handflator emot varandra med ett par centimeters mellanrum så ser du antagligen inte något mellan dina händer eller hur? Vi säger att det inte existerar något mellan våra händer. Dock vet vi ifrån fysikens värld att vakuum är det enda som inte innehåller någonting och att det är ett högst onaturligt tillstånd för naturen.

Vi måste ha ett slutet system för att vakuum ska kunna existera. Då kan vi suga ut partiklar, atomer och gaser för att få ett vakuum utan någonting i. När vi så håller våra handflator emot varandra så har vi varken ett slutet system eller ett vakuum dem emellan. Det är istället en hel värld mellan dina händer och bara för att vi inte ser den väljer vi att inte tro på den.

Det är den här världen som innehåller lösningarna till våra bekymmer och som skänker oss de idéer vi behöver för att få till förändring. Vi måste med andra ord söka i det ”tysta” och i det ”osynliga” för att hitta vad vi vill skapa.

Min mentor Bob har många gånger sagt till mig att det hårdaste arbete som finns är att lära sig att manövrera sina tankar och han har rätt – men det är väl värt besväret. Bestäm dig därför för att varje dag hitta mer av din potential. När du gör det om och om igen så kommer du att möta situationer och människor som kommer att spegla din potential tillbaka. När tankar smyger sig på som förklarar hur dumt och huvudlöst det är att fråga efter obegränsad potential som människa – se då till att fråga en gång till.

Där du lägger din energi där kommer den att växa. Om du lägger den mellan dina händer och vågar öppna ditt sinne och se efter de idéer och lösningar du länge efterfrågat kommer du också att hitta dem.

Sharing is caring:

Ihrén Abrahamsson

Ihrén Abrahamsson är författare, föreläsare och arbetar med coaching, utbildning och personlig utveckling för människor som verkligen vill upptäcka mer av sin egen hälsa, styrka och potential. Då kreativitet och samarbete är människans enda väg bygger hon nätverk och håller Mastermind grupper både nationellt och internationellt. Hon håller ofta gratis webinar och brinner för människans fantastiska potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial