Människans potential del 5 av 5

human potentialNär du ser tillbaka i livet kommer du säkert på olika situationer där du gjort saker och ting som du till en början inte trodde var möjliga att genomföra. Det kan vara allt ifrån att nå ut till fler med ditt budskap – till trots för att du inte tycker om att prata inför stora grupper med människor eller att springa ett maraton. Det kan vara att lära dig att köra bil eller att våga släppa allt i ditt liv för att skapa utrymme och kunna släppa in något bättre. Det är de här situationerna som kan hjälpa oss att ta fram mer av den enorma potential vi alla har.

Det du gjort en gång det har du alltid en möjlighet att göra igen. Du har skaffat dig ovärderliga referenser på något som är viktigt. Det är därför alltid lättare att göra något en andra eller en tredje gång.

Nu är det inte menat att vi ska sträva efter att uppleva samma mål om och om igen för då slutar vi att växa som personer. När det sker stagnerar vi och kommer inte vidare.  Det är dock erfarenheten av att ha klarat av något som är viktig för oss människor. Vi behöver det för att kunna ta fram mer av vår egen potential inifrån.

Det innebär att gå igenom en process som upplevs svår, jobbig och ibland till och med omöjlig – och ändå komma ut på andra sidan. Många gånger har vi under processens gång samlat kunskap som vi inte förväntat oss och det ger oss ett annat perspektiv. Ibland gör det att vi förändrar vår riktning för att något helt annat och mycket vackrare har stöpts fram under resans gång.

Det är dock du som måste ta de första stapplande stegen för att komma närmare din potential. Det är du som måste våga efterfråga den. Det är du som måste våga lyssna efter den – när dina vanor och omedvetna tankar till tider visar dig bevis på dess motsatts. Det är du som måste ge dig själv tid att släppa fram potentialen genom ett tillåtande av att få vara den fantastiska person du faktiskt är.

Det finns ingen ände på din inre potential och din största gåva till världen är att lära dig att utveckla och använda den så mycket som du bara kan.  Kraften bor inom dig redan och det är bara genom dig den kan komma till uttryck.

Fortsätt att göra det du önskar helst av all. Fortsätt att utmana det du tror är dina gränser – för när du gör det släpper du fram mer av din outtömliga potential.

 

Sharing is caring:

Ihrén Abrahamsson

Ihrén Abrahamsson är författare, föreläsare och arbetar med coaching, utbildning och personlig utveckling för människor som verkligen vill upptäcka mer av sin egen hälsa, styrka och potential. Då kreativitet och samarbete är människans enda väg bygger hon nätverk och håller Mastermind grupper både nationellt och internationellt. Hon håller ofta gratis webinar och brinner för människans fantastiska potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial