När coachen flyttar

När coachen flyttarNyligen flyttade en man som varit inspiratör för väldigt många från sin hemstad till en annan del av världen. De han väglett som är vana att ha honom som stöttepelare i sina liv står nu inför en stor förändring. De tvingas konfronteras med verkligheten att det nu är dags att tillämpa det de har lärt sig av sin livscoach, i praktiken.

Men vad händer egentligen om vi lägger våra liv i händerna på en annan person och förväntar oss att han eller hon alltid ska finnas tillgänglig? Eller är det bara ett magiskt tänkande som vi håller fast vid för att vi kanske längtar så efter något konstant i våra liv?

Är det vi själva som sätter oss i den sitsen eller är det en försvarsmekanism vi tar till för att överhuvudtaget kunna leva och verka i nuet?

Vore inte det bästa för att inte bli besvikna att helt enkelt coacha oss själva? Tala högt för oss själva och själva svara på våra egna frågor om vårat eget liv?

Gäller det att våga njuta och ta tillvara på den vägledning vi får av vissa speciella människor, under tiden de faktiskt finns tillgängliga, istället för att ägna oss åt oro inför när de ska försvinna?

Men hur gör man det?

Kanske finns en mening med det som sker? Kanske är det dags för oss att vid en viss tidpunkt i våra liv få nya infallsvinklar av någon ny?

Kan det vara så att vi inte kommer vidare i vår egen personliga utveckling om vi inte med jämna mellanrum ges nya idéer om gamla problem?

Men eftersom förändringar kan göra ont är vi rädda för det nya för att det är okänt, trots att det kan ta oss till nästa fas i vår evolution.

Jag tror att det ligger i vår mänskliga natur att spegla våra drömmar, förhoppningar och problem med varandra. Just för att vi då upplever oss mindre separerade från varandra, eftersom vi som människor har så mycket gemensamt även om vi inte alltid tror det.

 

 

Sharing is caring:

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial