Nyår – förändring över en natt?

LouBrytningstid och nytt år brukar föranleda att många tar chansen att mjukstarta med en ”CTRL ALT DEL”, för att rensa ut det gamla och starta om på nytt. Precis som i dikten ”Ring, klocka ring” av lord Alfred Tennyson, som framförs på Skansens kullar de sista smäktande minuterna före klockslaget då ett nytt år ger sig tillkänna, vill vi människor känna att vi alltid kan få en ny chans att göra våra liv lite bättre än de var innan.

Vad kommer denna vilja ifrån och vad är det som driver oss att gå vidare trots att vi kanske haft svåra upplevelser? Är det så att alla orkar gå vidare eller är det bara vissa få förunnat?

I mitt liv har jag varit med om både svåra och lyckliga stunder, vilket jag inte börjat ta till mig på allvar förrän nu. När jag var 9 år miste jag kontakten med min äldsta syster. Från 13 års ålder bodde jag ensam i Göteborg i egen lägenhet. Efter gymnasiet utbildade jag mig till civilekonom. Under 80-talet födde jag mina tre underbara barn. Under 90-talet sa jag upp mig och startade eget inom personlig utveckling. År 2000 vuxenkonfirmerades jag. 2004 bröt jag ryggen i en hästolycka, tre veckor efter min skilsmässa. Innan året var slut satt jag åter på hästen (inte red) mot alla odds. 2007 stod jag på Kebnekaises sydtopp… Några månader innan hade jag fått reda på att jag hade malignt melanom och opererades igen. 2008 började jag läsa in en teologie kandidatexamen med psykologi och sociologi som huvudämnen. 2010 gifte jag mig med världens underbaraste man. 2011 i november dör min far och jag förlorar även kontakten med min mor och min bror och hela hans familj… 2012 återförenas jag med mina två systrar och deras familjer och vi kan äntligen få mötas på ett kärleksfullt vis efter alla dessa långa år… och det är stort… När jag i maj 2012 hörde Thorsten Flinck sjunga ”Ja, jag reser mig igen”, var det något som tog tag i mig och just i detta ögonblick var det som om hela mitt livspussel började ta form och bitarna la sig sakta på plats. Friden sänkte sig över min själ och jag började äntligen förstå lite i taget av allt jag varit med om i mitt liv… Sakta… sakta… för att mäkta med…

Min övertygelse är att det som vi önskar oss från ett år till ett annat har verkat inom oss under lång tid och när vi är mogna för förändring – det är då det händer… Livet startar om alldeles av sig självt precis som ett oansenligt frö i jorden. Men där det finns mycket ogräs och lite ljus blir det svårt att utvecklas till ett storslaget träd eller en fullbordad människa. För att du ska växa krävs det även näring i form av kärlek – från andra, men främst från dig själv… och skulle det vara till tonerna av nyårsklockorna, så må det vara hänt…

Lou Hedström Bokinge
INSPIRATIONSFÖRELÄSARE
www.louhedstrom.se
http://louhedstrombokinge.wordpress.com

 

 

 

Sharing is caring:

Lou Hedström Bokinge

Lou är civilekonom och teolog – men främst människa. Firar 14 år som egenföretagare och inspirationsföreläsare inom personlig utveckling, kommunikation och ekonomi. I sina föreläsningar inspirerar hon dig utifrån sin egen livsresa där hon bl.a. tre år efter att ha brutit ryggen i en svår ridolycka besteg Kebnekaises sydtopp. Lou vill förmedla att även om du har varit med om svåra saker i ditt liv, så är det aldrig för sent att utveckla dina inneboende talanger och hitta din inre kraft.

3 reaktioner till “Nyår – förändring över en natt?

 • 2012/12/31 kl. 12:51
  Permalink

  ”När eleven är redo, då dyker läraren upp” – Buddha
  Så sant Lou! Vi är på en resa och allt hör ihop. Alla pusselbitar krävs för att se hela bilden, även de mörka. Annars hade det inte blivit samma bild. Tack!

  Svar
 • 2013/01/03 kl. 21:31
  Permalink

  Tack Janet och Kina. Ja visst är livet förunderligt. God fortsättning på det nya året

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial