”Prova-igen-Modus!

gravduvaFör ett par veckor sedan hittade jag ett fantastiskt citat. Först fick jag mig ett gott skratt men jag märkte också att det gjorde ett djupare intryck på mig eftersom jag inte kunde släppa det.

 Det handlar för mig om att utvecklas, satsa på oss och våra drömmar och att göra det vi vill i livet. Något som till tider – när vi blir utmanande kan kännas nästan omöjligt.

  Citatet stod skrivet över en gravsten och texten löd:

”Här vilar…………..(namn) som provade en gång och sedan slutade.  Här vilar…………..(namn) som aldrig nådde fram men som aldrig slutade prova.”

 Tänk er så lätt det är att säga att något inte går för att det gick åt skogen första gången vi provade. Många säger sig inte kunna saker och ting till trots för att de aldrig ens provat.                                                                    

Jag har en tro på att vi kan uträtta otroligt mycket mer än vi tror oss själva vara kapabla till…….förutsatt att vi fortsätter att prova och möta våra egna gränser.

 Det är en osynlig lag, en kraft och en styrka att förstå att ”bli stjärna över en natt” inte existerar. Jag kan tycka att det är missvisande. De som når sina mål vare sig det är att vinna Eurovision Song Contest, hela sin kropp och hälsa eller att skaffa sig det jobb de vill så sker det sällan över en natt. Det är för att vi kontinuerligt lägger vår tid i att nå våra mål – även när dagarna känns tunga och gråa som vi också hittar dit.

 Låt små barn inspirera med sin vilja. Många föräldrar har redan mött den med både förtjusning och fasa. Barn ger sig verkligen aldrig! När små barn ska lära sig att gå kämpar de på dag ut och dag in. Det finns inga barn som sätter sig ner på rumpan och säger ”Skit samma jag ger upp”. De jobbar, knåpar, provar, fokuserar och lär. En vacker dag går de….och det kom inte över en natt!

 Jag ser verkligen små barn som inspirationskällor. De kan verkligen visa oss hur vi kan hitta tillbaka till vårt ”Prova-Igen-Modus”. De kan visa oss hur vi kan ta nya tag och göra något bättre av vår glädje, våra drömmar och vår lycka varje dag.

 Tänkvärt dock. Vad vill du att det ska stå på din gravsten? Vill du vara den som provade en gång och sedan gav upp eller den som aldrig kom fram men som aldrig gav upp?

 

Ihrén Abrahamsson

Ihrén Abrahamsson är författare, föreläsare och arbetar med coaching, utbildning och personlig utveckling för människor som verkligen vill upptäcka mer av sin egen hälsa, styrka och potential. Då kreativitet och samarbete är människans enda väg bygger hon nätverk och håller Mastermind grupper både nationellt och internationellt. Hon håller ofta gratis webinar och brinner för människans fantastiska potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial