Rochelle Sparrow – Om intentioner och helande

Rochelle Sparrow – Om intentioner och helandeRochelle Sparrow är en erfaren terapeut, författare och ett internationellt erkänt synskt transmedium. På senare tid har hon dessutom blivit ceremonialist och präst. Hon är en populär föreläsare och har varit inbjuden till otaliga radio- och TV program över hela Nordamerika.

Hennes livliga retorik blandas med regelbundna skratt från tårna.

Rochelle bodde i Phoenix, Arizona tillsammans med sin make och dotter. Hennes liv var fyllt av medieframträdanden, klienter och andra aspekter av livet. Då beskedet kom att hennes make fått cancer och när han blev allt sämre, beslöt hon sig för att ta en paus från sin karriär för att vara tillsammans med honom. Efter att maken gick bort förra året, flyttade Rochelle och hennes dotter till det natursköna British Columbia, Kanada för att finna ro att bearbeta förlusten.

När upptäckte du att du är synsk?

 – Åh, det är verkligen svårt att säga, på sätt och vis upptäcker jag det än i dag. Jag skulle inte heller säga att det var något riktig upptäckt, jag trodde bara att det var normalt.

Under uppväxten spenderade Rochelle mycket tid ute i skog och mark, så hennes förmåga att känna av naturens, trädens, oceanens och djurens särskilda energi föreföll normalt för henne. Aldrig någonsin tänkte hon att det INTE skulle vara normalt. Senare, genom meditation och genom att verkligen lära känna sig själv, utvecklade hon en relation med vad man kallar guider, och de började ge henne råd och även till råd till andra människor.

– Det hjälpte min egen process enormt mycket i min egen personliga utveckling och sedan började jag inse att det faktiskt finns andra existensplan i vår värld.

Vill du beskriva vägen som ledde dig dit där du är i dag professionellt?          

– Ja, det är verkligen intressant. Eftersom jag inte riktigt hade något namn på det jag var, så trodde jag att jag är en terapeut och arbetade som terapeut, tog min magisterexamen och därefter jobbade som terapeut under en väldigt lång tid. Och sedan började jag att kanalisera information, som jag visste var psykologisk för människor, vilket fick mig att börja arbeta som en kanal för information.

Rochelle utvecklade kanaliseringen till den nivån att hon skrev böcker och mycket artiklar och hon blev dessutom inbjuden till många radio- och TV program.

Hon har också vid upprepade tillfällen varit gäst på The Shirley MacLaine Show. Rochelle  arbetade dessutom som värd och synsk transkanal på en månatlig chatt på Shirley MacLaines hemsida.

– Och det var OK då, men sedan förändrades omständigheterna i mitt liv på det viset att min man blev sjuk och sedan gick bort, då släppte jag det där och tog en paus from min affärsverksamhet ett tag, och nu startar jag upp det igen. Men den pushen att vara med på radio, och allt som jag tidigare gjorde, känns inte lika viktigt för mig längre.

Vad som i dag verkar viktigare för Rochelle är att stärka människor. Att få människor att inse att energin de har, inuti dem, är verklig och att de kan använda den för egen del och också för att hjälpa andra att helas. Ett av sätten hon ser sig manifestera detta på, är bland annat, genom att anordna ceremonier för allmänheten. Ceremonier har blivit omoderna i vår kultur, menar Rochelle, men hon vill göra dem moderna igen eftersom hon anser att de har en effekt på högre källor, och på tid och rum.

Hur viktigt tror du det är att ha en vision? Privat, såväl som professionellt, för att uppnå det man önskar?

 – Jag tror att det är viktigt att ha en intention. Många gånger, har vi inte nödvändigtvis en avsikt, därför att vi inte har nått en punkt i våra egna liv där vi är balanserade nog, för att frammana den energi som krävs för att skapa den känslomässiga och fysiska platå som håller att bära oss upp till nästa steg, i vår livs utveckling.

Rochelle förklarar att på grund av att vi är så upptagna med att kämpa med våra interna och psykologiska konflikter, eller oro, som är av materiell natur, eller distraktioner, som är kulturellt betingade. Såsom att texta, till exempel, eller att se på TV vilket inte hjälper oss att fokusera oss på vår intelligens eller på vår förmåga att relatera till varandra. När vi väl kommer i balans, vad det gäller våra prioriteringar, kulturellt och med våra egna psykologiska konflikter och når en punkt där de inte sliter oss bort ifrån vilka vi är och vad vi är för oss själva, och andra människor, då först kan vi lägga fram en intention, för då får den avsikten mer tyngd till sig och kan vara drivande kraft. När det gäller vårt agerande. Och vårt agerande, kan förena oss, med andra människor som har samma intention och vi kan samla, och skapa en kraft, som hjälper oss att röra oss fram emot den intentionen, på ett sådant sätt att vi kan konkretisera den.

­ – Så ja, det är viktigt att ha en intention, men det är också viktigt att helas innan, vi kan konkretisera och förverkliga den intentionen.

På vilket sätt skulle du säga att dina synska förmågor kan vara till hjälp, i ditt arbete med att stärka människor?

– På flera olika sätt. Mina guider, förefaller att verifiera information för mina klienter som jag inte personligen känner till, vilket ger klienten bevis. Och informationen som kommer igenom, är mycket kompakt och tenderar att ha en effekt på människor, på så sätt, att de kan gå framåt i livet med hjälp av den.

Guiderna kan, till exempel, gå in i en klients livssituation när det gäller deras psykologiska process och exakt peka ut den och påtala detta på ett sådant sätt att denne kan använda sig av informationen och granska den medvetet och på så vis kunna börja lösa upp den inre konflikten.

– Mina guider tenderar att vara högst psykologiska, därför att jag har varit högst psykologisk i mitt liv i mitt arbete under många år som terapeut. Jag har en magisterexamen i socialt arbete, och jag har själv genomgått Jungiansk analys.

Del 1 – 3 i artikelserien om Rochelle Sparrow. Fortsättning följer nästa vecka.

Rochelle Sparrows hemsida: www.rochellesparrow.com

 

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial