Sluta driva – våga vara tydlig

Tänk dig att du blir utsläppt på en flotte. Flotten driver runt på öppet hav, du har paddlar, du har proviant, men det enda du ser är vatten. Inte ens en liten strandremsa i sikte, inte så mycket som en ensam palm som kunde symbolisera en liten ö. Den enda instruktion du fick precis innan de släppte ut dig på flotten var: ”Ta dig i land och du ska göra det kostnadseffektivt”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en stund börjar du paddla, men du är oerhört osäker på om du paddlar rätt. Det finns ingen som kan ge dig feedback på om du paddlar längre ut på havet eller börjar närma dig land. Efter ett tag ser du flera ögrupper, de ser lite olika ut. Alla är inbjudande, men de skiljer sig åt…eftersom du inte riktigt vet vilket land du skulle ta dig iland på, så får du välja godtyckligt…men du har ändå gjort ditt bästa!

Så här kan det vara i organisationer som lägger mer tid på möten för att försöka styra upp vad som inte gick rätt istället för att i början av ett kalenderår eller projekt, lägga tid på att välformulera sitt mål och beskriva vad det är man vill se, höra och känna när man väl uppnår det.

”Vi ska till en ö, den är 2 km i omfång, på stranden kan man känna olika typer av sand. Den har 25 grader året runt och på ön finns det apelsiner, ananas och stor tillgång till fisk i vattnet runt om. Vi vet att vi är där när vi alla kan säga att vi har sett den stora palmen mitt på ön. Vi kommer känna att det var värt mödan och att vi har kraft att kunna ta oss vidare till nästa etapp.”

1236

Våga lägg tid och kraft så att människor förstår, kan prata om målet, jobba med det, förstå det och diskutera och hitta vägar för att göra det möjligt.

Ännu har jag inte träffat någon medarbetare som går till jobbet för att se till att inga mål uppfylls. Däremot har jag träffat många medarbetare som är uppgivna för de vet inte riktigt vad som ska uppnås eller om de ens är på rätt väg dit.

Det riktigt tråkiga scenariot är när medarbetarna bara ”får besök” när de verkligen har gått fel och då får höra hur tokigt det är.

Det är lätt att demotivera människor

…det är också väldigt roligt att motivera dem. För när man väl har målet och människor vet vart de ska, så går det så mycket lättare. Tänk så mycket kraft och energi som ska sparas om alla förstår sin uppgift.

Här kommer några tips:

1. Jobba dubbelt så lång tid med målformulering än vad ni gör i dag. Vad är det som ska uppnås? Hur vet ni att det har uppnåtts? Vad kommer ni att se? Höra? Känna? Hur det än är, så är det genom våra sinnen som vi får information genom och det är genom dem vi stämmer av om vi är på rätt spår. Gör workshops, se till att alla förstår. Stäm av att alla förstår.
2. Ge förtroende och ha tillit.
3. Följ upp. Vad ska de fortsätta med för att nå målet? Vad ska de sluta med för att nå målet? Vad behöver de börja med för att nå målet?
4. Ge beröm!
5. Fira framsteg!

Lotta Bengtsson

Lic. INLPTA NLP Business Trainer, Personal Strateg, StressCoach, Cert Coach Har ägnat de senaste 10 åren åt coaching och utbildning. Är medskapare till att många ledare och team har satt personligt ledarskap på kartan och att de inte bara vill nå ut, utan har förstått vikten av att nå in. Hon utbildar chefer och specialister i NLPns sprängfyllda verktygslåda, för ledare och organisationer som förstår vikten av kommunikation och flexibilitet i ledarskapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial