Social relation

Av Wendy M

Facebook är vår nya sociala relationsanknytning. En social relation innebär, att detta normalt som en koppling mellan två individer där man påverkar varandra och har erfarenheter i utbyte i kommunikationsväg och finner nöje i umgänget.
En mor och barns relation kan se väldigt olika ut, finns egentligen inget som säger vad som är rätt och fel i en anknytning mellan två människor. Dock finns det en kategori som kallas för, sund och destruktiv relation. Destruktiv relation är ett socialt samspel som strukturellt, påverkar negativt både en och omgivningen. Sund relation är underförstått ett socialt samspel som gynnar gott och normaliserar den psykiska och fysiska hälsan.
Det går inte att undvika känslor blir ett begrepp i en relation, känslor hos människan är inte alltid romantik eller eufori, man kan uppleva man har en samhörighet med en annan som betyder något i livet. Man ger och tar.
Facebook har blivit ett ställe där man umgås och informerar, påverkar varandra – både sunt och destruktivt. Däremot är Facebook ett socialt media som vi dagligen blivit missbrukare och beroende av, vi anknyter oss med gamla och nya människor hela tiden. Vi möter, läser allt digitalt.
Kärlek skapas även digitalt, det får mig tänka på filmen Demolition Man från årgång 1996.

Demolition Man

De sitter och upplever sexuell upplevelse gemensamt med varandra genom digitala vägar, man berör sinnen och fysiskt genom digital kontakt. Det är värt att fundera över nu när Facebook har blivit ett ställe där nomineringar görs, och folk får 24 timmar på sig och göra videoklipp där utmaning skall visas, istället för att träffas och njuta av varandra och skratta. 

 Är det så att vi är på väg mot ett Demolition Man samhälle? Jag tror jag kommer leva i kloaker och ha det gamla systemet på umgänge.
Jag rekommenderar Demolition Man väldigt varmt om ni inte har haft möjlighet att se den.

Sharing is caring:

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial