Straffspark eller dödsstraff – Jihad – som myntat för succé

Som jag ser det, finns det olika metoder att fostra människor. Förr, coachade jag pojkar i att spela fotboll, och jag har hört att jag kan vara som en officerare som driver sina soldater mot frontlinjen och en säker död. Men, jag ser också mig själv som en general, som marscherar allra främst i ledet, med en övertygelse att trots smärtan som väntar finns det ett ”efterliv”.

Att försvar i vissa fall rättfärdigar attack, ett anfall mot fienden i vårt inre som vill få oss att tro att vi inte kan – som manipulerar oss att ge upp och sluta träna fast vi är så nära ett – genombrott.

Flera av ungarna har senare i livet fått möjlighet till fina idrottskarriärer.

X-faktorn i min metod för ledarskap, när jag har varit fotbollstränare, pedagog eller chef, måste vara att jag fullkomligen genuint utstrålar att jag är övertygad om att de jag möter verkligen kan iscensätta en verklighet bättre än de någonsin kan förställa sig.

På fullaste allvar. Utan någon tvekan, någonstans. Överhuvudtaget. I hela min varelse.

När jag var barn, kände jag ingen rädsla alls. Jag klättrade högst upp och stod på skorstenar var Bally har helt enkelt anvant sig av standardljud for spelautomater online . helst jag fann dem. Och från fem års ålder flög jag fram som en nordamerikansk cheyennekrigare på hästryggen. Utan sadel, naturligtvis.

Djuren gjorde precis som men inte kommuniceras till open ( i) E jag ville.

Min existens kände inget annat än tillit till min egen förmåga. På senare år har jag blivit mer rädd, efter en serie av motgångar, och börjat tänka: ”Hästen kan ju sparka mig och kanske blir jag då skadad för livet!”

Du kan ju själv gissa djurets respons på den attityden.

En oerhört motiverande coach jag hade i San José i Kalifornien hävdade: ”Blottar du din sårbara hals, bli då inte förvånad om många tar tillfället i akt att hugga dig, bara för att de kan!” Jag tänkte:

”Människor måste väl vara klokare än djur?”

Tyvärr har hennes ord visat sig stämma ganska väl. Och skulle jag ta det ett steg längre, till att applicera teorin på det rådande samhällsklimatet i Sverige idag; så överlämnar jag till dig att kritiskt dra en slutsats.

Den damen var en sådan där person som skapade tillit snabbt enbart med sin mänskliga närvaro. Och det tror jag är nyckeln till succé inom ledarskap. Vilket även en klok tv-personlighet, som guidar människor genom oerhört sorgliga avslut med hjälp av kärleksfull kommunikation, håller med om:

”Om någon kommer till mig, förklarar han, och jag inte har tittat på mitt eget liv först. Då kommer det att kasta en slöja över mina tolkningar i mötet med den individen. Konsekvensen kan bli att klienten väcker upp omedvetna känslor hos mig själv, och att båda lämnar sessionen energimässigt tömda.”

Helt klart finns det många vägar som bär till Rom.

Aldrig någonsin hade jag upplevt ett sådant kreativt flöde som under utvecklingen av en spelidé. Min ande vibrerade av lust när jag hängav mig åt amerikansk historia och tidsresor.

Efter en kvalitetssäkring och presentation utbrast min kunniga lärare som var expert inom området: ”Du kan bli snuskigt rik på det här!” Hans kroppspråk och energi spelade samma melodi, och därför trodde jag honom.

Han såg ut ungefär som en gladiator. Lång och med rödlätt skägg. Han lyckades långt innan detta uttalande inspirera mig. Kanske var det personkemin som stämde?

Det enda jag vet med säkerhet är att jag alltid lämnade hans lektioner med en tilltro till att stjärnorna på himlen faktiskt går att nå. Och att jag kan och duger precis som jag är. Att målet är att forma möjligheterna efter min personlighet. I stället för tvärtom.

Även om han kunde säga: ”Ni vet, om den här uppgiften inlämnad efter deadlinen skulle innebära dödsstraff, hur tror ni det skulle påverka er motivation?”

 

Sharing is caring:

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial