Stress, tid och aktion.

Stress, tid och aktion. Nyligen valde jag själv att engagera mig i lite för många saker samtidigt.  Vissa projekt av nödvändighet och andra av rent nöje. Jag började bli mer och mer stressad och hur jag än gjorde räckte inte dygnets timmar till. Det första jag prioriterade bort var att gå till gymmet, och att ta mina långa kvällspromenader. Jag slutade också att träffa mina vänner om de inte kom till mig.

Kanske behöver jag organisera mig mer?

Jag glömmer aldrig en som med sammanbitna käkar konstaterade att hon visste vad hon skulle göra varenda dag det kommande året. Jag fick kalla rysningar när jag hörde det, då jag är för planering men emot stelbenthet.

Hur det än är, räcker tiden inte till för allting samtidigt.

Vad som kan skapa stress i våra liv är: ett arbete som har en mycket hög takt, förväntningar från familjemedlemmar, en vän som har krav, en partner som har ett beteende som triggar oss, när inte saker och ting går som vi vill, för att nämna några få.

Kanske är den gyllene medelvägen lösningen. Lagom, som det så fint heter i vårt avlånga land.

Men att göra en plan med vad vi vill uppnå under en viss tid, som under 2015 kanske inte är en så dum idé ändå. Med delmål och primärmål. Sedan, att se på vad som skapar alltför mycket stress i våra liv.

Är det pressen på jobbet? Är det den utdragna arbetslösheten? Är det ensamheten? Är det en sjukdom? Är det en vän? Någon i familjen? Är det din partner? Blev något inte som du ville?

Vissa saker är vi maktlösa över, men ibland kan vi påverka vår situation genom att agera på ett sådant sätt där vi lyssnar på vad som känns rätt för oss själva, och i och med det, sätta gränser när något inte längre fungerar för oss.

Kanske måste vi söka andra vägar, annat jobb, andra vänner, kanske är det dags att bryta upp med någon och börja på en ny resa? Ta en rutt som är sannare och bättre för vårt eget välmående.

För här i ligger själva magin, till att återfå vår egen kraft.

 

Sharing is caring:

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial