Svaren på din framtid kan ligga i det förflutna

Svaren på din framtid kan ligga i det förflutna

Att vara i nuet är något som många av oss försöker att uppnå. Att vara där vi tillfullo kan uppleva NU, utan att låta oss svepas iväg av allehanda rädslor eller känslor. Det är inte lätt, långt ifrån lätt eftersom vi inte är vana vid att ställa det som vi uppfattar som oss själva åt sidan. Och då menar jag våra tankar, våra känslor.

En del som förespråkar nuet pratar också om att det förflutna inte gör dig någon tjänst idag, det är hur du agerar nu, just nu idag som har en betydelse.

Och jag håller med. Med förbehåll.

50259639_1256371992_018Skazki_rasskazannuye_na_noch_
Rashkevich Katya

 

Enligt min uppfattning gör nuet och ditt agerande enbart dig en tjänst om du är befriad från din egen historia. Om du helt och hållet har accepterat, förlåtit och gett förlåtelse för allt det som dina känslor håller fast dig i.

Min tanke är att om du inte skulle vara befriad från din historia så är det historien som ligger där och styr. Styr dig fram genom händelser som lämnar minnesspår som leder till mål som du tror att du vill nå fram till.

 

 

 

Genom att befria din egen histora kan du även upptäcka sådant som kan leda dig framåt, drivkrafter du gömt långt inom dig och intressen som du släppt för att du var i en tid av begränsning.

Svaren på din framtid kan ligga i det förflutna.

När jag berättar om min egen historia upptäcker jag saker om mig själv. Jag upptäcker i barndomens favoritsagor teman som ger mig förståelse för mig själv, jag upptäcker händelser som jag idag kan förlåta mig själv för och det ger mig även en möjlighet att nå fram till andra med ett enkelt förlåt.

Ju mer jag berättar om mig själv desto mer släpper historien taget och jag får möjlighet att vara mer i nuet såsom nuet verkligen är.

När jag berättar min egen historia upptäcker jag alla de intressen jag släppt taget om och också de saker som jag bär med mig. Jag ser den röda tråden i mitt eget liv och får möjlighet att välja nytt eller välja detsamma. Denna gången på ett medvetet sätt.

Jag upptäcker att det förflutna har en del i det som är mitt mål. Bland annat genom vår världs historia. Och historia är förfluten tid. Jag upptäckte myterna. Jag upptäckte arkeologin och våra rötter. Jag upptäckte varför jag dras till naturen och vår jords språk.

Allt detta som är djupt nerbäddat inom mig, det finns i mitt förflutna, i vår jords förflutna och det tillhör även min framtid.

Så min framtid ligger i det förflutna och den gör sig till ett mål genom att jag befriar min historia så den kan verka i nuet. 

 

Marie-Louise Thorman

Personal/beteendevetare. Symbolterapeut. Meditationslärare. Psych-K facilitator. Expertcoach på Kvinnokompetensen vars inriktning är ledarskapscoachning. Har sedan barnsben varit fascinerad av drömmar och vår inre värld som består av symboler. Startade för 20 år sedan upp grupper för personlig utveckling där den visualiserade meditationen är i fokus. Arbetar coachande både individuellt och i grupp och har kurser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial