Modet att tåla.

 

patience

”Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn” 

Hur enkelt är det när livet sätter oss på ”on hold, please wait”’.
Vad gör vi när tålamodet knackar på dörren och vill in. Oftast som ett oväntat besök och kan ha med sig paniken som sällskap. Att bibehålla lugnet då när båda vill vara med är inte lätt. Hur gör vi?

Tålamodet knackar på dörren, du öppnar dörren till ditt inre. Se/känn/hör hur paniken försöker flytta in när du står med tålamodet framför dig. Ställ dig själv lite utanför dina egna känslor, se på situationen som dyker upp. Vilken typ av tålamod vill besöka dig denna gång? Tålamod är oftast förknippad med lång väntan och det kan skapa oreda för vårt ego som oftast söker efter snabba belöningar som är förknippat med kortsiktiga lösningar.

Genom att välja ett förhållningssätt som gör att vi kan bibehålla lugnet i kaotiska situationer som vi alla blir utsatta för mer eller mindre dagligen. Enligt min sanning så utvecklas vi inte eller hittar oss själva om inte livet kastar ner nya prövningar för att se om vi lärt oss nått från förra gången.
För många år sen sa en god vän och lärare till mig.
-Hilde om du gör som du alltid gjort så kommer det alltid att bli som det har varit, mycket tänkvärda ord. Det fick mig att blicka tillbaka på tidigare händelser i mitt liv och hur gjorde jag då? Upprepade mönster och samma typ av resultat som gjorde mig otillfredsställd och skapade känslan av tomhet inom mig.

Om livet bjuder på prövningar och det kan känns som att tålamodet alltid knackar på dörren och vill in. Misströstan och hopplöshet kanske dyker upp som sällskap. Om vi kan resa oss över känslan som dyker upp inom oss och blicka över situationen som just  infinner sig. Då kanske vi kan höra budskapet som tålamodet vill säga oss. Tålamodet har med all säkerhet olika budskap med sig till oss.

Tålamodet brukar komma till mig fast jag så många gånger stängt igen dörren framför den med en smäll, JAG VILL INTE! JAG ORKAR INTE ! LÅT MIG VARA I FRED!
Det jag inte ser är att jag släpper in sällskapet som panik, frustration, besvikelser, bitterhet och ilska in till mig istället. Blir så irriterad på att det ska vara tålamod som alltid står där först att jag ser inte de andra negativa krafterna som bara flyttar in. eller allt de goda som det för med sig. Egot taggar igång, drar igång försvarssnacket och rulliansen är i fullgång. Då gäller det att ha trygga vänner och familj som vågar ge speglingar som skapar förändringarna och modet att tåla väntan på vår resa framåt.

Hur kan jag förändra detta, jo, jag välkomnar tålamodet, sätter mig ned och lyssnar vad tålamodet vill säga mig. Som t ex kan tålamodet säga till mig att,
– Jag kommer till dig och om du vill så hjälper jag dig att ta nästa steg vidare i din utveckling. Du behöver modet att tåla väntan och ha tillit till processen att allt blir som de är menat.

Vad säger tålamodet till dig när den står utanför din dörr och önskar komma in?

Våga omfamna livet, vardagens små som stora händelser.

Med kärlek

Hilde 😀

Hilde Kindblad

NLP certifierad coach, socialpedagog, föreläsare, bloggskribent om personlig ledarskap, etik och förhållningssätt. Erfarenhet som behandlare inom sluten missbruksvård. Har en mycket god förmåga att läsa av klienter där de befinner sig och möta upp dem där de är. Med ödmjukheten till medmänskligheten och en stor portion glädje att se andra lyckas är magiskt att bevittna. Må bäst,skratta högst och ge mest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial