Tamer Youssef – En multitalang bland pyramiderna. Del 1

Tamer Youssef - En multitalang bland pyramiderna. Del 1Tamer är serietecknare, illustratör, dokumentärfilmare, producent, regissör, TV- och radiojournalist, TV- och filmmanusförfattare samt föredragshållare på universitet i Mellanöstern, Nordafrika, Europa och i USA, eftersom han även har två doktorandexamina.

Han har uppdrag över hela världen som serietecknare och frilansare inom allt som hans flexibilitet täcker. Han identifierar sig starkt med det franska språket och dess kultur, han har bott i Belgien men även studerat i Paris och talar franska, arabiska, engelska, spanska och lite italienska. Mellan 2005 – 2010 var han fast bosatt i USA men återvände hem precis då revolutionen bröt ut, tillsamman med sin fru och deras två söner.

När upptäckte du din talang för att teckna?

– Det är en lång historia. Men jag började teckna och måla redan i skolan där vi hade en instruktör, Saad Mitry, som är en mycket internationellt känd konstnär. Hans skulpturer finns bland annat i Vita huset i Washington D.C. och i Knesset, parlamentsbyggnaden i Jerusalem. Han inspirerade mig mycket.

På sin fritid har Tamer alltid gillat att sporta, särskilt förtjust är han i body building, vattenpolo, fotboll och boxning.

Sin första doktorandexamen erhöll han i Paris i masskommunikation och den andra på UC Berkley i Kalifornien. Han jobbar regelbundet i San Fransiso på The Art Academy och under sin längre vistelse där hade han ett hus med utsikt över det stilla havet.

En del möten i Amerika berörde honom extra mycket.

– Jag träffade Robin Williams. Han var enkel och rolig. Vi tog foto med honom och mig tillsammans. Jag förstår inte vad som hände med honom, konstaterar Tamer känslofyllt samtidigt som han sänker blicken.

Allting vände i Tamers liv i de sena tonåren då han deltog i en tävling som den äldsta och mest prestigefyllda nyhetstidningen på franska i Egypten ”Le Progrès Egyptien” hade på 80-talet med den seriekaraktär han hade skapat. Som i sin tur ledde till att han bjöds in som medarbetare på tidningen. Efter det, har han varit i ett ständigt flöde yrkesmässigt.

Del 1 av 2.

Hemsida: https://www.flickr.com/photos/tameryoussef

 

 

 

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial