Trappan till himmelen (lyckan)

Får mig att tänka på allt som sker runt omkring oss i vår vardag. Vi möter våra hinder samt har våra lyckostunder.

Tar vi vara på de små händelserna i vår vardag? Jag anser att vi är alldeles för dåliga på det i vår strävan i att prestera för att duga till. Vi lägger så mycket tid på att vara andra till lags att vi glömmer bort oss själva. Kommer hem på kvällen och är helt utmattade. Några lever sina liv och hinner inte ge sig tiden att reflektera över dagen. Se, känna eller lyssna inåt hur de har det. Många springer fullständigt på högvarv så när natten kommer så somnar de antingen utav utmattning eller så ligger de sömnlösa och grubblar sönder sig. Ekorrhjulet är i fullgång och utmatning sker på olika sätt. Ser och hör flera runt omkring mig hur de strävar för att få vardagen att räcka till.

Jag märker även att styrkan växer hos oss människor som känner att de behöver göra en förändring i sina liv för att skapa mer glädje och harmoni i sin vardag. Personligt ansvar över sina egna liv och att vi blir fler som ser att ingen annan än vi själva kan styra över våra egna liv. Tar modet som följeslagare och går emot rädslor för att växa som egna individer. Sökandet efter att bli ”hel” är större än nånsin. Självhjälpskurser, böcker, SPA, coachning av olika slag är mycket på tapeten. Allt detta anser jag är bra, det blir bäst om vi vågar omsätta allt vi lär oss till praktiken. Allt skapas två gånger, först i tanken sedan i handling. VI har olika tidsperspektiv hur lång tid vi behöver för att mogna till förändring. Snigeln tar sig fram även om det tar längre tid och troligtvis får den mest förankrat inom sig pga av att den tar sig tiden till hjälp. Vi har alldeles för bråttom idag och vill ha allt i quick fix varianten. Det finns inga snabba lösningar till den långsiktiga lyckan.

Om vi ger oss tiden att stanna upp varje dag till en tids eftertanke och reflektion så kan vi se att vår vardag innehåller små guldkorn som vi inte ser när vi springer fram och letar efter den stora guldskatten. De små guldkornen blir en oas av guldskimmer om vi samlar ihop dem, det glömmer vi fort.
Att vara tacksam över det lilla betyder för mig att jag stannar upp och ser vad som sker runt om kring mig och tar dem till mitt hjärta.

Den senaste tiden har gett mig både super glädje och stor sorg över förlust av kär familjemedlem, planering av lång flytt mm. Att kunna reflektera och ge sig tid att känna är viktigt. Tiden accelererar otroligt snabbt och vi går miste om så mycket i vår strävan efter den perfekta lyckan.

Jag bjuder på mig själv i en 10 sekunders videolänk tillsammans med min goda väninna Frida Olsson i syftet på att vi kan skapa oss glädjestunder med att vara spontana i vår vardag trots att de finns mörka moln i sinnet.

https://www.facebook.com/photo.php?v=4901076486848

Må bäst, skratta högst och ge mest!

Hilde 😀

Sharing is caring:

Hilde Kindblad

NLP certifierad coach, socialpedagog, föreläsare, bloggskribent om personlig ledarskap, etik och förhållningssätt. Erfarenhet som behandlare inom sluten missbruksvård. Har en mycket god förmåga att läsa av klienter där de befinner sig och möta upp dem där de är. Med ödmjukheten till medmänskligheten och en stor portion glädje att se andra lyckas är magiskt att bevittna. Må bäst,skratta högst och ge mest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial