Om du visste att du snart skulle dö?

Om du visste att du snart skulle dö?Kanske har jag något av en fixering vid tid och rum? Så länge jag kan minnas har jag fängslats av allt som rör resor i tiden och som skulle kunna föra mig fram och tillbaka genom historien. Varför vet jag inte riktigt?

”Trapped in the past, Dr. Beckett finds himself leaping from life to life putting things right that once went wrong.” Så inleddes tv-serien “Quantum Leap” från 80-talet om vetenskapsmannen Dr. Sam Beckett. En skola i empati och om att ställa till rätta det som en gång gick fel. Han kastades in i delar av människors liv och bokstavligt talat ”blev” olika personer och tills det ögonblick han hade rättat till det som en gång blev fel i deras liv var han fast, där och då.

Tiden är hal som en orm. Ibland kastar vi den långt bort ifrån oss. Om vi kan. Andra gånger greppar vi Den andra delen (den nedre) omfattar alla de onlinesverigecasinon.com spel som Thrills erbjuder. hårt om den. I ett försök att stilla den. Hålla den kvar. I evighet.

Man kan ångra både det man gör och det man inte gör.

Vad skulle du vilja göra annorlunda om du visste att du snart skulle dö?

Jag läste nyligen om en kvinna som under många år har arbetat inom sjukvården med människor som visste att de var döende. Hennes erfarenhet var att de som konfronteras med sin egen dödlighet växer en hel del. Att vissa förändringar var fenomenala. Det alla hade gemensamt var olika känslor av förnekelse, rädsla, ilska, ånger, ännu mer förnekelse men till slut kom acceptansen.

Och varenda en av dem fann sin frid innan de dog. Varenda en.

Under årens lopp lade hon märke till att vissa teman återkom hos dem som visste att de hade begränsad tid kvar i livet. Saker de ångrade och önskade att de hade gjort annorlunda då de fortfarande hade kraften och hälsan kvar. Högst på listan var:

  1. Jag önskar jag hade haft modet att leva ett liv sann mot mig själv, inte livet andra förväntas av mig.
  2. Jag önskar att jag inte behövde jobba så hårt.
  3. Jag önskar jag hade haft modet att uttrycka mina känslor. 
  4. Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner.
  5. Jag önskar att jag hade låtit mig vara lyckligare.

Se även: http://www.inspirationandchai.com/Regrets-of-the-Dying.html

 

 

 

 

.

 

 

 

Sharing is caring:

Elisa Grusell

Upptäcktsresande empat med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för andlighet, andra kulturer och mänskliga rättigheter. Grundare till Swedish Down Town Consulting & Productions och MenaTidningen.se samt tidigare ordförande för svenska föreningen för andningspedagoger och delägare av filmbolag. Har skrivit flera filmmanus och producerat dokumentärfilm; utvecklat lärande spel samt lett projekt för utsatta ungdomar och internationella seminarier inom personlig utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial