Vad skulle Pippimillan gjort nu?

IMG_2013Hur gör du när du behöver det där lilla extra? Modet och kraften som gör att du skuttar till över ännu en tröskel och hamnar på nästa nivå.

För några år sedan fick jag en bok som faktiskt har förändrat mig på riktigt och gjort skillnad i mitt liv, ja inte boken i sig men verktyget den gav mig.

Boken heter: Pippipower, sju vägar till kvinnlig kraft och är skriven av Gitte Jörgensen. I boken fick jag ett ord som gick rakt in i själen: PIPPIPOWER. Jag hittade tillbaka till mitt energiska livfulla och livsbejakande inre barn igen. Det ledde till livslust, jävlaranamma och fighting spirit.

För att frammana min Pippipower hittade jag på ett nytt alterego en trigger till mig själv och min Pippipower. Ett modigare jag. Pippimillan var född. Idag finns hon med mig i vått och torrt.

När jag som nu innan nyår satte nya mål för 2013 var det lätt att ta den enkla vägen och sätta SMARTmål. Specifika, mätbara, attraktiva, roliga och tidsbestämda mål.
Utmanar det en personlighet av min typ tillräckligt? Svaret är Nej!
Hur skulle du sätta målen om du var Pippimillan nu? frågar jag då. Tror ni det blir samma mål? Nej det blir det inte…

Det här har jag också använt mig av när jag arbetat med elever i skolan. Det finns många med min personlighet som behöver utmanas lite tuffare och hitta den delen inom sig som får fram den potentialen. Det här tror jag rentav är en del av att så många blir skoltrötta och jobbtrötta. Vi utmanas för lite, vilket inte betyder att vi gör för lite. Frågan är gör vi det vi växer av?

Jag började också leta information efter andra sätt att sätta mål och hittade dubbelsmarta mål på nätet. Spännande, meningsfulla, annorlunda, tuffa, roliga. Smaka på orden och det är lätt att inse skillnaden.

Nu når jag målen, liksom flera av de elever jag använt det med gjort. Enligt mig beror det på att min riktiga inre drivkraft är på nu, eftersom den triggas tillräckligt nu.

Pippimillan är också med mig i vardagen och där jag tvekar frågar jag: Vad skulle Pippimillan gjort nu? Jag vågar påstå att det givit mitt liv en ny mening.

God fortsättning därute och vad skulle ditt modigaste alterego kunna heta? Den där personen som lockar fram ditt bästa jag, ditt lekfulla modiga och kreativa jag…

Camilla Rudevärn

Skolutvecklare, IT-pedagog och coach. Idag fortbildar jag lärare i hur man kan använda coachingens verktygslåda och förhållningssätt inom skolans värld. Jag tror på ett livslångt lärande där man fokuserar på talanger och förmågor, där utmanad potential, inre drivkraft och eget ledarskap ger helt nya resultat oavsett ålder. Att få äran att se människor utvecklas har gjort coaching till en sann passion för mig.

En reaktion till “Vad skulle Pippimillan gjort nu?

  • 2013/01/08 kl. 21:17
    Permalink

    Åh vad härligt Camilla! Alla behöver en egen Pippimillan! Tack!

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial