Varför lyckas jag inte när jag vill så mycket?

Jag vill dela med mig en historia från min underbara mentor Mary Morrissey, som var ute och körde 4-hjuling över sanddynorna tillsammans med sina barn. Hon själv var inte så förtjust i de här maskinerna, men barnen ville att hon skulle vara med och köra, så självklart följde hon med. När de skulle tillbaka igen och hon skulle köra upp för en stor sanddyna. DÅ kom hon inte upp…… Hon kom halvvägs, sen gled hon ner igen. Hon försökte flera gånger – men lyckades inte. Då kommer hennes son, Matt fram till henne och säger: – ”Mom, you have powers you’re not using. Take your foot of the brake”

Omedvetet så hade hon bromsat samtidigt som hon försökte komma uppåt. Hon vill verkligen upp där, men hennes undermedvetna gjorde något helt annat.

Så här är det ofta, vi vill nå någonstans, men vårt undermedvetna gör något helt annat och det gör att vi inte lyckas. Vår undermedvetna programmering styr allting.

spricka i vägen1När vi fastnar i livet eller inte når ända fram, då är det för att vi har paradigmer (föreställningar och tankar) som är i konflikt med målet vi önskar.
Detta skapar ett svart hål av energi som absorberar vår drivkraft. Vilket betyder att den energin som gör att vi rör oss mot målet motverkas av krafter som tar oss tillbaka igen och vi hamnar på samma utgångställe. Känner ni igen det? Först när vi blir medvetna om vilka tankar det är som motverkar det vi vill som gör att vi kan byta ut dem mot tankar som rör sig i samma riktning som vi vill, först då kommer vi framåt. Allt detta finns i vårt undermedvetna där vi också har vår Vår självbild!

Och vi kan aldrig utvecklas större än vår egna självbild.

 

 

Vi vet alla vad självbild är, det är hur vi ser oss själva, men för att göra det ännu tydligare kan vi föreställa oss att vi är ett element. Och jag har satt målet att bli 24 grader varmt! Men personerna som bor i huset har ställt in termostaten på 18 grader. Jag försöker om o om igen att bli 24 grader. Men så länge termostaten står på 18 grader, spelar det ingen roll vad jag gör eller vad jag vill. Jag kan inte ens komma i närheten av 24 grader. Risken är stor att jag ger upp och accepterar det här som ett faktum att jag är ett element som bara kan bli 18 grader. Termostatens läge, säger ingenting om elementets potential, men termostatens inställning avgör vad som är möjligt.

Så fungerar vår självbild! Vi behöver ställa in en helt ny inställning!

Allt börjar med att ta reda på vad du vill. När vi tagit fram

ett mål vi verkligen vill nå, då får vi ofta kalla fötter.

Det är så många människor som ringer och vill gå utbildningen Nycklar till Framgång och när de har bestämt sig för att göra det, då börjar deras undermedvetna programmering argumentera ”Inte kan väl jag… Hjälp, vad tänkte jag… Jag har aldrig gjort något sånt tidigare… Jag har inte råd… Det kanske inte är för MIG… Andra gör det så mycket bättre… Tänk om jag misslyckas… Är det verkligen det jag vill…. Jag har det ju rätt så bra som jag har det….

Vet du hur många miljoner människor som tänker så här och aldrig tar ett steg mot det som de längtar efter. Vad de inte visste, är att de redan har potentialen, en mycket större potential till och med, som de inte använder. För att deras undermedvetna programmering argumenterar mot det som är nytt och okänt. Det är läskigt att gå mot sin dröm! Men fullt möjligt!

När man har en förståelse för hur vi fungerar blir livet lite lättare och så mycket mer möjligt! Vad skulle du vilja var möjligt för dig? När du tagit fram det och tar ett steg mot det, då kommer du också märka vilka begränsande tankar du har, för du kommer höra hur de ploppar upp och börjar argumentera. Och det är bra, för det är först då du kan börja att programmera om dem. Då utvecklar du också självbilden samtidigt så du inte glider tillbaka ner från ”sanddynan”.

Vi har privilegiumet att få se såna fantastiska resor som människor gör. De når mål som de från början aldrig trodde att de kunde nå. Men coacher har tystnadsplikt, vilket gör att vi kan inte dela med oss av de fantastiska resorna. Deltagarna berättar gärna om vad de har uppnåt, men det är sällan vi får se varifrån de startade.

ljus-abstrakt-öppen-låga-blå-energi-digital-konst-600x375Därför kör vi nu Avatarz- projektet. Ett projekt i Personlig Utveckling, där vi följer 9 individer på resan till sin dröm. Där får vi se hela bergodalbanan till deras dröm. Följ med på deras resa!

Allt börjar med en tanke… och ett första steg!

 

 

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial