Varför ska man utvecklas som människa egentligen?

Har ni tänkt på det? Är det verkligen nödvändigt? Ja, det gör man ju som man vill såklart…  men vi är vanemänniskor, vilket innebär att vi lever våra liv, i stort sätt, som vi redan har levt fram tills nu.

En del människor lever 90 år, andra människor lever 1 år, 90 gånger…

Våra dagar skiljer sig inte så mycket från de dagar vi har levt hittills, och vi tänker likadant som innan, enligt våra tankemönster och beteendemönster som vi redan har.

Poträtt1Visste du att de tankar du tänker idag, så är 95 % av de tankarna, samma tankar som du tänkte igår. Så stor del går på ren rutin. Vi tänker och agerar utifrån gamla hjulspår och vi funderar inte så mycket över det. Utan vi har accepterat detta som ett faktum att ja, sån här är jag, och det här är livet som jag lever, och det är inte mycket mer jag kan göra åt det.

Men vad de flesta inte vet, är att det finns en mycket större potential inom oss. Den finns redan. Vi har den redan, men vi använder den inte. För vi vet kanske inte ens om att den finns, eller så vet vi inte hur vi kan använda den.  Det är vi själva som sätter begränsningarna, efter våra tidigare övertygelser. Så vad innebär då detta? Jo, vi är så mycket mer än vad vi hittills har demonstrerat.

Är du redo? Vill du prova? Kul, då ska du få 5 steg till framgång. Börja resan att hitta din fulla potential! Jag VET att du redan har den!

Det första vi behöver är något att jobba med. Så nu börjar arbetet med att designa ditt drömliv. Vilket bra sätt att börja 2014 på!

Jag föreslår att du använder dig av en anteckningsbok, dagbok eller något annat som du kan samla dina tankar och erfarenheter i. 

Sätt dig ner, ta några djupa andetag och slappna av. Läs texten och frågorna. Varje fråga och svar skriver du ner i din anteckningsbok/framgångsbok eller liknande. Skriv ner reflektioner, erfarenheter, ideer, frågor och svar, varje dag i din bok. Desto mer energi du ger detta, desto mer resultat kommer du att se. Som allt annat i livet, kommer ingenting hända bara genom att läsa detta, utan det kräver din energi, ditt engagemang och dina steg för att det ska bli nya resultat. Skapa en daglig rutin av stegen!

Det viktigaste är att ha något att jobba med under dessa veckorna. I första steget tränar vi fantasin. Du skapar din drömliv! Måla upp bilderna på detta så tydligt och färgstarkt du kan. Använd alla dina sinnen. Hur ser det ut? Vilka har du runt omkring dig? Hur känns det? Våra känslor är det viktigaste kommunikationssättet vi har! Känn in, det ska ge dig mer liv, mer energi att tänka på dessa bilder. Hur luktar det? Vad ser du? Vad hör du? Kan du känna någon smak? Vilka bilder, symboler representerar ditt drömliv.

Kom ihåg att i den här fasen behöver du inte veta hur det ska gå till. Du behöver inte veta om det är möjligt/omöjligt. Du behöver inte rättfärdiga detta inför någon, inte ens dig själv, utan skriv bara ner det du skulle tycka vara fantastiskt att uppleva, bli, ha, njuta av. Något som skulle få dig att säga: – Ahh, jag ÄLSKAR mitt liv!

Så släpp fantasin fri och skriv ner ditt önskeliv i 4 olika områden. Viktigt är att skriva i presens form, alltså som om du lever detta just nu. Och inga negationer får förekomma. Bara bilder på det du VILL se!

Om ingenting var omöjligt, om du hade alla pengar, möjligheter och medel som helst, om du fick önska precis vad som helst.

Hälsa, Fysik & Välmående
Hur skulle det se ut inom Hälsa, Fysik och Välmående då? Skriv ner allt du längtar efter. Lägg också märke till vad du är missnöjd med, det är en viktig ledtråd t ex: Jag är så trött på att vara trött jämt och ständigt. Om det är ditt missnöje. Vad skulle då kunna vara botemedlet mot det missnöjet? Jo, jag är så glad och tacksam för att jag har massor av energi och är pigg! Börja nu och designa dina drömbilder:

Jag är så glad och tacksam för att jag nu……

Relationer
Nästa område är dina relationer. Både din kärleksrelation och relationer med din familj och barn och dina relationer med dina vänner. Så vad längtar du efter här? Du kanske är i en relation just nu, men vill ha en mer intim relation, mer stöttande relation, mer kärleksfull relation eller kanske en relation med mer glädje, humor och skratt i. Vad är du missnöjd med idag? Vad är totala motsatsen till det missnöjet? Måla upp bilder på ditt ideal förhållande. Och kom ihåg, du får hitta på precis vad som helst – Det är DIN dröm!

Jag är så glad och tacksam för att jag nu….

Ditt jobb
Nästa område är ditt jobb, eller ditt kreativa uttryck i världen. Vad skulle du älska att jobba med? Vad skulle du älska att ge? Vad skulle du älska att bli? Vad längtar du efter i det här området? Vad är du missnöjd med? Bra, vad skulle utplåna det missnöjet totalt? Sätt igång och önska:

Jag är så glad och tacksam för att jag nu….

Det materiella rummet – Frihet i flöde och tid
Sista området är det materiella rummet, Ekonomi, pengar och saker. Frihet i flöde och tid. Om du hade ett överflöd av pengar, hur skulle du leva då? Hur skulle du bo? Vad skulle du kunna ge? Vilka möjligheter skulle öppna sig då? Vad skulle du unna dig? Vad längtar du efter här? Vad  är du missnöjd med idag? Vad skulle utplåna det missnöjet totalt? Kom ihåg att önska fritt: Jag är så glad och tacksam för att jag nu…

Gratulerar! Nu har du skapat en tankeform, vars Universums enda syfte är att fylla. Nu kan du fortsätta med Tummen upp – attityden!

Skriv ner allt du kommer på, både frågor och svar, reflektioner, erfarenheter. Alla små saker som händer under tiden.

5 enkla steg till framgång
Håll nu upp din ena hand! Du har 5 fingrar som var och ett representerar 5 principer för framgång och du kommer få ett eller två steg per gång. Som du tränar varje dag. Som allt annat i livet, så kommer ingenting att hända om du inte gör något med detta. Men använder du dessa principer har du en framgångsteknik som kan skapa i princip vad som helst.

Det vill jag ge dig!

Tummen upp till livet – attityd!
Det första jag gör på morgonen är att ställa in mitt mindset på Tummen upp till livet – attityd. Jag förstår att jag har ett val kring vad jag bär med mig in i dagen. Jag kanske tänker: – Oh, jag känner inte för att göra det och det där är så jobbigt osv. Men det jag gör då, är att jag skapar en negativ energi som jag börjar dagen med.

Då har jag ingen möjlighet att se information eller få lösningar på det jag egentligen VILL ha, eftersom fokus är inställt på det som jag inte vill ha.

Vet du, det är inget fel på den här dagen. Den här dagen är helt ny och den kommer aldrig mer igen. Den här dagen innehåller möjligheter, men jag behöver ha en Tummen upp – attityd för att se möjligheterna.

En annan sak som också hjälper dig att ha en Tummen upp – attityd är att träna din tacksamhet. Jag är tacksam för den här dagen. Jag är tacksam för mina möjligheter. Jag är tacksam för allt jag redan har. Tak över huvudet, en varm säng, mat för hela dagen, att jag bor i Sverige osv.  Skriv ner minst 5 saker per dag som du är tacksam för. Gärna både morgon och kväll. Det hjälper dig att hitta fler saker som har med ditt mål att göra.

Börja dagen med en Tummen upp till livet – attityd och påminn dig själv flera gånger om dagen genom att göra Tummen upp. Ha med dig den attityden i varje situation idag och se vad det gör.

Det är ditt liv… Gör det till ett fantastiskt liv!

”Allt börjar med en tanke… och ett första steg!”
Kina Bergström

 

Sharing is caring:

Kina Bergström

Specialist på individutveckling Kina är Life Mastery Coachen & Ledarutvecklaren som inspirerar, berör och väcker lust hos människor att verkligen våga växa. Hon har en unik förmåga att lyfta individer till ”nästa nivå”. Hon hjälper människor få konkret förändring och nå sina drömmar i utbildningen Nycklar till Framgång. Hon är Nordens enda certifierade Life Mastery Coach, utbildad i både Sverige och i USA, samt medlem i Top Women Coaches. Driver företagen Avatarz AB och Excelsio Coaching International AB.

5 reaktioner till “Varför ska man utvecklas som människa egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial