Bättre som vanligt

Av Urban Blixt

Alla vill väl ha ett bra liv. Alla strävar vi efter att komma så nära det som vi vet är så bra. Men alla vet väl också att strävan efter perfektion är fåfäng. Ju äldre vi blir, desto bredare blir vår erfarenhet och den säger att livet aldrig kommer vara helt perfekt, det som är riktigt bra är ouppnåeligt.

För när vi uppnår det som vi trodde var det stora målet, då visar det sig att det inte alls var livets höjdpunkt utan bara en bättre utsiktspunkt, med en bedårande vy upp mot nästa topp. Att uppnå alla mål är att förvissa sig om att inte vara nöjd – att känna sig ofullständig.

De flesta har också erfarit den trevliga fröjden att bli bättre och bättre. Bara lite bättre varje dag och helt plötsligt vara så mycket bättre när det har gått en tid. Kanske rent utav det som vi en dag trodde var det som är riktigt bra. Skillnaden är att vi nu inte har slagit läger på toppen av ett mål och precis tagit fram champagneflaskan för att fira. Vi är inte statiska, vi är i rörelse. Vi är på väg.

Vilken vacker vana att gå upp varje dag och vara lite bättre. Och det där lite, lite bättre, det är allt som oftast det som är riktigt, riktigt bra. Det är faktiskt så pass bra att det kan vara värt att göra det till en bestående vana. Man kanske kan vara lite bättre varje morgon när man vaknar, lite bättre när man sätter sig ner för att inta en god men ack så lagom lunch och till sist (men inte minst) ännu lite bättre när man delar en god och inte fullt så lagom middag med sina nära och kära.

Hej, du som är så bra. Hur mycket bättre är du imorgon och om ett år?

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.