Det börjar alltid med en dröm

Det börjar alltid med en DRÖM!!

Jag hade förmånen att få träffa en av Greklands rikaste skeppsredare i mitt tidigare jobb. Han hade byggt hela sitt ’imperium’ själv, startat med två tomma händer och BARA EN DRÖM! En dröm att bli rik, självförsörjande och kunna ta hand om sin familj. I dag tar han inte bara hand om sin familj utan ser faktiskt också till hela sin gamla hemstad.

Visst är det helt fantastiskt med personer som har stora drömmar och dessutom förverkligar dom! Det är dom med stora drömmar som vi ser och beundrar. Men ALLA har drömmar!
Och vi alla har förmågan att förverkliga dom!

Jag gick i en katolsk skola med nunnor som lärare från dagis till 4.an. I religionen fick jag bland annat lära mig att be. Att be betyder att sitta i djup meditation och antingen vara helt tyst i närvaron med Gud/Allah eller vilken Gud man tillber eller att i djup meditation prata med Guden.
Jag brukade prata. Och som så många av oss så hörde jag oftast av mig till Gud när det var något jag var ledsen över eller ville ha hjälp med.
Vid dom tillfällena bad jag djupt och innerligt om hjälp att komma vidare och att bli gladare och lyckligare på andra sidan ledsamheten. Jag minns att jag försökte visa Gud hur det absolut bästa scenariot skulle kunna se ut, bara för att vara säker på att han skulle fatta exakt vad jag menade.
Och såklart visste jag att jag skulle få det jag önskade mig.
Det var ju vuxna som hade sagt till mig att om man bad tillräckligt starkt, rörde sig emot det man önskade och hade tillit till att det skulle komma, så kom det.  Jag kunde inte helt bestämma NÄR, inte heller HUR, men jag kunde vara säker på ATT det skulle slå in.
Idag vet jag att allt detta är delar av flera olika komponenter och namn inom både psykologi, filosofi och religion. Hypnotiskt tillstånd, Brinnande önskan, positiv visualisering/målprogrammering, Tro och bön, Tillit och många, många fler saker.
Att önska sig något ifrån djupet av sitt hjärta är en av nycklarna till lycka och framgång. Men många människor har glömt vad dom egentligen önskar sig. Det är så mycket man borde, man borde ju få ett bättre jobb, man borde hinna med mer och om nu någon frågar vad jag önskar så är det såklart mer pengar!

När jag för några år sedan var väldigt olycklig på jobbet och kraftigt utarbetad så bad jag min chef om att få gå till en coach för att sortera mina kaotiska tankar. Vid denna tiden var jag väldigt stressad,  dömande och misstänksam. Jag satt verkligen och kollade vilka metoder coachen använde och om hon blev för flummig så skulle jag minsann avbryta med en gång. Jag ville ha resultat och inget tjafs om min barndom eller sånt trams!
Hon började redan första gången med att ställa en fråga till mig:
-”Vad skulle du göra imorgon om du inte hade några begränsningar, ingen familj, alla pengar i hela världen och allt var möjligt?”
Jag tänkte genast: Men Herreguuuud vad tramsigt! Sånt där har jag inte tid med!! Man måste ju jobba fattar hon väl och jag borde ju söka något annat jobb och då är det bäst att vi fokuserar på det istället….sitta här och leka bort tiden….
Jag fick dribblat bort henne. Kände mig smart. Både denna gången och sedan även när hon återkom till frågan vid ett flertal tillfällen på vår andra coaching. Tredje coachingen när hon ställde frågan blev jag vansinnigt arg!
Jag tänkte att: Nu jäklar ska hon minsann få en fantasi av mig om det är det hon vill!! Så jag drämde till med något heeeelt osannolikt och opassande:
-”Jag vill säga upp mig idag, sticka till Thailand med min familj och starta ett spa!”
Och sedan kom störtfloden med tårar! Jag blev helt förbluffad?? Va? Ville jag det här? Ja, det kände jag verkligen att jag ville! Och jag hade sagt det högt! Det fanns något inom mig som kände en enorm längtan efter detta.
JAG HADE GLÖMT!! Och min underbara coach hjälpte mig att hitta mina drömmar igen!!
När jag idag tar en titt i backspegeln så sade jag upp mig, åkte till Thailand ett halvår med min familj och startade företag inom Personlig Utveckling!
Så utan att mitt medvetna visste om det så låg det en önskan och längtan inom mig som var värdefulla ledtrådar på min livsväg!

Din dröm och din längtan finns också där – inom dig!

Det är drömmen som är din vägvisare på din livsväg!

”Det finns bara en verklig framgång – att tillbringa sitt liv på det sätt man själv vill.”

Christopher Morley

 

Cecilia Z Persson

 

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

2 thoughts on “Det börjar alltid med en dröm

 • 2013/01/08 kl. 21:18
  Permalink

  Tack Cicci för att du berör. Det gick verkligen rakt in i hjärtat! Jag har glömt! Tänk vad många av oss som gjort det!

  Svar
 • 2013/03/28 kl. 18:55
  Permalink

  Tack Cicci för att du berättar på ett sätt som många kan känna igen sig i, du är grym!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.