Det finns inga misslyckanden, det finns bara feedback

Av Birgitta Sjöstrand
TjälknölJag är ganska van vid att flytta runt i världen och hitta min plats i nya sammanhang.
För två år sen flyttade vår familj till Åre från Stockholm. Inte lika stor skillnad som när vi flyttade till London eller Luxemburg men det finns definitivt skillnader mellan Stockholm och Jämtland.

Framför allt det där med älg.

Min man köpte en älg, styckad och klar och förstås en ny frys. Älgbitarna fyllde hela frysen. Nu finns det en maträtt som heter tjälknöl som är fantastisk god och smakar som rostbiff. Min man lagade den och jag njöt i fulla drag.

Maken hade lite möten i Stockholm och jag tänkte överraska med att laga denna, för oss nya, rätt. Tittade i kokboken och följde receptet. Vet du hur tjälknöl ser ut och smakar om man har den för länge i ugnen på lite för hög värme? Som en något för stor ishockeypuck. Det gick nästan inte ens att skära i den, det var… hårt. Inte ens hunden kunde äta den.

Nu vet jag bättre. Det gäller att fråga de som kan och modellera deras kunskap och färdighet. Det finns inga misslyckanden, det finns bara feedback. Det är tur att vi har så många bitar älg kvar att träna på.

 

Birgitta SjöstrandBirgitta Sjöstrand
Certifierad INLPTA NLP Business Trainer, Lic. Mental tränare, Certifierad LAB Profile Trainer/Consultant, Coach och Dipl. Person-, Team- och Ledarskapsutvecklare samt ekonom.

Birgitta driver företaget Inre styrka AB och delar sin tid mellan Stockholm och Åre. Hon har de senaste tio åren jobbat med utbildningar i chefskap, personligt ledarskap, kommunikation, NLP, mental träning både för näringslivet och för toppidrottare samt coaching på alla olika nivåer. Birgitta är specialist på motivationsmönster.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.