Det personliga ledarskapet är ett måste idag

Av Nina Jansdotter

cathrin2Även ledarskapet utvecklas och är mycket föränderligt i vår tid och här gäller det att hänga med på tåget, menar Cathrin Frisemo, författare till boken WIFL – Din guide till det digitala arbetslivet.

Ett väl utvecklat personligt ledarskapet är enligt henne ett måste i det nya och allt mer digitaliserade arbetslivet om du vill nå framgång och ha en bra position på arbetsmarknaden vill säga.

Det är viktigt att veta vem man är
Först och främst handlar det i grunden om självkännedom, säger Cathrin med eftertryck.
– Det gäller att veta vem man är, och då menar jag inte vem du är utifrån vad du gör och har, utan den du är, ditt autentiska jag.

När du vet du som ledare vet vem du är då blir det lättare att sätta mål för sitt ledarskap och då kan du också kommunicera detta till andra, både det du leder samt din eller dina egna chefer, fortsätter hon.
– Först då vet du vad du vill, vilka dina mål/dina drömmar är och kan lägga fokus på och agera i  enlighet med vart du är på väg.

Utveckla dina supertalanger
Då ser du också vilken kunskap och kompetens du har, och vad det är du behöver komplettera med för att gå vidare och komma dit du vill, tillägger hon.
– Det handlar om att ta fram sina superpowers, använda dem, släppa framgångsfobin och agera!

Ett väl utvecklat personligt ledarskap krävs enligt henne för att klara sig på i det nya arbetslivet och för att kunna navigare och anpassa sig till förutsättningar och villkor som snabbt skiftar.
– Tillbaka till Darwins teori – Survival of the fittest – det vill säga, den som har bäst förmåga att anpassa sig överlever, avslutar Cathrin.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.