En levnadsglad man som sprider ljus i tillvaron

Av Lisa Mach

Hans Poulsen driver företaget Living Soulution där han erbjuder NLP-utbildning, föreläsningar, mental träning och coaching för människor som önskar fokusera på det som de vill ska växa.

HasseVad var det som ledde dig in på den här banan i ditt arbetsliv?
– Livet behövde innehålla något mer. Jag kände att det saknades tydlig mening i mitt liv. Jag levde i en mer slentrianmässig tillvaro, där jag arbetade, gick hem, men saknade något. Utifrån eget utforskande och mina utbildningar har en insiktsfull mognad vuxit fram, och därifrån kan jag hjälpa andra.

Hur har din bakgrund hjälpt dig att förstå andra människor?
– Jag har haft en hel del stora utmaningar i mitt liv och av det har jag lärt mig att leva i livet med ett positivt sinne istället för att gräva ner mig i det tuffa. Jag fokuserar väldigt mycket på att låta det som jag vill ska växa få mitt fokus, och på sätt blir livet roligare och mer spännande.

”Den som blir lycklig för det minsta är ofta lycklig för det mesta.”

 

Vad är ditt stora syfte med ditt arbete?
– Att guida människor till att förstå värdet av att njuta av livet, medan de lever. ”Livet är en fantastisk gåva, gör det bästa du kan med den då du ändå är här”. Jag är mer intresserad av vad vi faktiskt kan göra, istället för vad som begränsar oss.

Vilka tjänster erbjuder du i ditt företag Livingsoulution?
– Jag erbjuder individuell coaching till människor som önskar stärka sin livskvalitet, och skapa riktning mot positiva mål, spännande föreläsningar, samt certifieringsutbildningar i NLP.

Vilka är dina kunder och hur går en coachingsession till?
– Det är människor som vill höja kvaliteten på sina liv. Det finns en tydlig koppling mellan känslor och livskvalitet, vi jobbar ofta med känslorna och därmed stärks hela upplevelsen. Under en session hittar vi personens största utmaningar, och utifrån det tillståndet jobbar vi för att hitta vad det är som är positivt, för att låta det växa.

Vad är din övertygelse?
– Att våra känslor är viktiga signaler från vårat omedvetna. Som en påminnelse om att vi behöver förändra något eller lära oss att uppskatta det vi har.

Hur kommer man i kontakt med dig?
– Jag bor och arbetar i Göteborg, men tar även emot kunder via Skype, samt telefon. Välkommen till min hemsida, www.livingsoulution.se

Hans tips för hur du får en högre livskvalitet

* Var sann med dig själv
* Stå upp för att vara den du är
* Träna dig på att vara glad över det du har i vardagen – se de goda bitarna
* Njut av det du har, istället för att störa dig på det krångliga

Avslutningsvis, vad är ditt favoritcitat?

”Tilliten till mig själv, och tilliten till andra människor är den i särklass största hälsofaktorn” – Edgar Borghammar

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.